Annonce
Sport

Fejl kom til at koste dyrt for VBI

HADERSLEV: HFK's andethold leverede en ganske pæn overraskelse ved på hjemmebane at vinde lokalopgøret mod VBI.

HFK levede fortrinsvis på omstillinger, og det resulterede i en føring på 3-0, da der var spillet godt en time.

- To af målene skyldtes personlige fejl, og så var der et langskud, der blev rettet af, konstaterede VBI's træner Markus Arnolds efter nederlaget.

- Vi kom dog godt igen, fik reduceret til 3-2 og viste stor gejst, men vi fik for lidt ud af vores spilovertag, tilføjede han.

- På forhånd ville vi godt have solgt kampen for det ene point. I stedet blev det en rigtig arbejdssejr takket være godt omstillingsspil, lød det fra HFK-træner Jacob Stolberg.

- I slutningen af anden halvleg gik vi dog døde. Her var vi hårdt presset, men vi reddede alligevel sejren i land, føjede han til.

Haderslev FK (2) - Vojens BI 3-2 (1-0)

Fodbold, serie 2

Mål: 1-0 Zakaria Amzourou (34), 2-0 Patrick Troelsen (46), 3-0 Rasmus Jordoson (63), 3-1 Jonas Kyrstein (71), 3-2 Ertan Özyigit (83)

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce