Annonce
Sport

Fejl koster norsk slalomstjerne en plads på podiet

Tom Pennington/Ritzau Scanpix
Efter et sløjt første gennemløb endte Henrik Kristoffersen kun med at være 0,01 sekund fra World Cup-podiet.

Nordmanden Henrik Kristoffersen vil ærgre sig, når han skal evaluere søndagens World Cup-løb i slalom i franske Val d'Isere.

En fejl til sidst i første gennemløb kostede ham dyrt. Selv om han var klart hurtigst i andet gennemløb, måtte han nøjes med en fjerdeplads, men han var kun 0,01 sekund fra tredjepladsen.

Franskmanden Alexis Pinturault udnyttede den norske brøler til at vinde søndagens World Cup-afdeling på hjemmebane.

På trods af fjerdepladsen fører Henrik Kristoffersen slalomkonkurrencen samlet efter sæsonens to første løb.

- Jeg var den hurtigste i dag, men på grund af fejlen i første gennemløb, var det ikke nok. Jeg er tilfreds med, at jeg fik 50 point (til World Cup-regnskabet, red.) alligevel, for det reddede dagen.

- Jeg har ikke mistet selvtillid på grund af i dag, siger han til norsk Eurosport ifølge NTB.

Slalomkonkurrencen skulle egentlig være afviklet lørdag, men på grund af kraftige vindstød, blev den flere gange udsat. Til sidst blev slalomløbet udsat til søndag, hvor der ellers skulle være afviklet storslalom.

I søndagens første gennemløb var nordmanden på vej mod en kanontid og førte ved den sidste mellemtid, men fejlede kort før mål og satte så meget tid til, at hun kun lå nummer 27 efter første gennemløb.

Med hele 2,82 sekunder op til førende Alexis Pinturault så det da også svært ud for Kristoffersen.

I andet gennemløb satte nordmanden så en streg under, at han altså er en af sportens ubetinget hurtigste, når han er fejlfri. Han satte gennemløbets bedste tid og halede så meget ind på konkurrenterne, at det begyndte at lugte af en podieplads.

Til sidst måtte han dog se Alexis Pinturault vinde det hele med næsten halvandet sekunds margin, mens Kristoffersen var 0,01 sekund langsommere end italieneren Stefano Gross på tredjepladsen og 0,04 sekunder langsommere end svenskeren André Myhrer på andenpladsen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Regeringen gør for lidt ved giftgrunde

Et forbavsende bredt flertal af partierne i Folketinget kunne i december blive enige om ét af de største politiske eksperimenter i nyere tid. Det var, da de indgik aftalen om klimaloven med dens mål om 70 procents reduktion af CO2-udledningen i 2030 i forhold til niveauet i 1990. Prisen er endnu uvis, men den kan blive tårnhøj. Til gengæld er det sikkert, at det ikke vil kunne mærkes på det globale klima, om målet bliver nået eller ej. Dertil er den danske udledning af klimagasser for beskeden. Til sammenligning er det lige så forbavsende, at der i finansloven ikke kunne skaffes flertal for at finde flere penge til oprensning af de ti største giftforureninger i Danmark. Her er den mulige pris kendt. Den bliver på op imod fire milliarder kroner. Og effekten af en oprydning vil være mærkbar for både natur og de mennesker, der bor ved de giftramte områder. Her kunne nogle af de penge, vi som samfund risikerer at skulle brænde af på at nå klimamålet i 2030, gøre gavn. Det er regionernes opgave at stå for oprydningen på giftgrundene, men de har slet ikke penge nok til at løse opgaven. Derfor skal der mange flere penge til fra staten, hvis giften skal væk fra blandt andet Kærgård Plantage, Grindsted og Himmark Strand på Als. De tre steder er alle blandt landets ti største forureninger. Desværre lader miljøminister Lea Wermelin (S) ansvaret forblive hos regionerne. Hun har meddelt dem, at de må komme med en samlet plan, og så må de se, hvad de kan få ud af deres årlige økonomiforhandlinger med staten. Det er meget uambitiøst af en regering, som ellers har meget høje ambitioner på naturens vegne. I stedet er der brug for en bred politisk aftale i Folketinget, som fastlægger et mål for, hvornår de såkaldte generationsforureninger skal være fjernet. Med tilhørende finansiering. Den nuværende situation med dens uvished for de giftramte områders fremtid er helt uacceptabel.

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];