Annonce
112

Hørte du braget?: Fejl på kabel løftede fortov og mørklagde midtbyen

Strømafbrydelsen i Fredericia søndag aften skyldtes en fejl på el-nettet i Danmarksgade. Det førte også til, at en del af fortovet løftede sig. Foto: Henrik Juel Skovrider
En fejl på et el-kabel i Danmarkgade var søndag årsag til, at midtbyen i halvanden time var uden strøm.

Fredericia: En fejl på el-nettet i Danmarksgade forårsagede søndag aften, at flere adresser i Fredericias indre bydel var uden strøm halvanden times tid.

- Vi blev kaldt til Danmarksgade, hvor nogle havde hørt en eksplosion. Meldingen lød på, at der var set synlige flammer. Det var stærkstrømskabel, der er kortsluttet, fortæller indsatsleder Per Møller Jensen fra Trekantbrand.

Da brandvæsenet nåede frem, var der dog ingen tegn på flammer.

- Vi spærrede bare området af, indtil vi var sikre på, der var lukket for strømmen, siger Per Møller Jensen.

Brandvæsenet fik besked om hændelsen cirka klokken 22.30 søndag aften, og den var sket uden for restauranten Djengis Khan Mongolian Barbeque i Danmarksgade 33.

Annonce
Fortovet løftede sig nær Djengis Khan Mongolian Barbeque i Danmarksgade. Foto: Henrik Juel Skovrider
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Landejendom er i brand ved Næsbjerg

Leder For abonnenter

Møde blev en skandale

Flere deltagere udvandrede i vrede, da cirka 35 advokater og ejendomsmæglere var mødt frem til et arrangement, hvor Styrelsen for International Rekruttering og Integration, SIRI, ville orientere om de regler, der gælder for udenlandske EU-borgere, som ønsker at slå sig ned i deres egen bolig i Danmark. Den frustrerede reaktion er fuldt forståelig. SIRI’s direktør Kasper Højvang Kyed og kontorchef Inge Thomsen var med. Civilstyrelsen stillede med direktør Lene Volke Roesen. Og så blev der ellers talt sort. Men konklusionen blev, at for eksempel en tysker ikke kan købe et hus i Danmark og så få et EU-opholdsbevis med virkning fra overtagelsesdagen. I stedet skal huskøberen først tage ophold i en lejet bolig, søge opholdstilladelse og efterfølgende flytte ind i sin ejendom. Den fortolkning er helt urimelig. Helt vildt bliver det, når kontorchef Inge Thomsen antyder, at den stramme praksis skulle bunde i politisk uvilje mod, at for eksempel tyskere køber ejendom i Danmark for at bo her. Disse mennesker er altså fra vores egen kulturkreds. I flere tilfælde er der desuden tale om personer, der i forvejen taler dansk, fordi de enten tilhører det danske mindretal eller har forberedt sig vældig godt på det nye hjemland. Samtidig er der ofte tale om stærkt efterspurgt arbejdskraft. Her bliver der absolut ingen problemer med integrationen. Skulle danske politikere virkelig være modstandere af denne form for indvandring, bør de pågældende efter kontorchefens udmelding straks stå frem og forklare sig. Det bliver i så fald interessant at høre argumenterne. Nu var der lykkeligvis både ejendomsmæglere og jurister med til det skandaløse møde. De sidstnævnte bør undersøge, om SIRI’s praksis ikke er i strid med EU’s bestemmelser. I givet fald skal der anlægges en prøvesag. Den nuværende tilstand er helt uacceptabel. Mennesker med viljen og evnen til at gøre noget godt for Danmark og en kulturel baggrund som vores egen er naturligvis hjertelig velkomne – eller bør være det.

112 For abonnenter

32-årig tiltalt for omfattende bedrageri: - Jeg var agent for politiet og troede, de ville hjælpe

Annonce