Annonce
Sport

Fejl på sidste hul sender Hansen ud af top-10 i Sydafrika

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
En dobbelt bogey på sidste hul betød, at Joachim B. Hansen endte på 17.-pladsen. Fejlen kan koste sæsonfinale.

Joachim B. Hansen missede søndag den fjerde top-10-placering på European Tour på halvanden måned.

Den danske golfspiller endte som nummer 17 i Nedbank Golf Challenge i Sun City i Sydafrika, efter at han sluttede turneringen af med en dobbelt bogey på allersidste hul.

Den 29-årige dansker lå ellers til at slutte på en delt tiendeplads, hvis han havde klaret det afsluttende par-4-hul i par.

Sidstedagen endte med en score på 76 slag - fire over banens par - for Joachim B. Hansen.

Sejren gik til Tommy Fleetwood fra England, der sammenlagt var ti slag bedre end danskeren.

Fleetwood kan rejse hjem med en præmie på 2,5 millioner dollar svarende til 16,9 millioner kroner.

Englænderen vandt turneringen efter omspil med svenske Marcus Kinhult, der får 845.000 dollar (5,7 millioner kroner) for sine anstrengelser.

Før turneringen i Sun City lå Joachim B. Hansen lige uden for det felt på 50 spillere, der i næste uge skal spille sæsonfinale i Dubai.

Det så længe ud til, at danskeren ville rykke op blandt de 50 bedste, men fejlen på sidste hul og den samlede 17.-plads betyder, at Joachim B. Hansen blot rykker en enkelt plads frem og er nu nummer 51.

Det er ikke umiddelbart nok til at komme med til sæsonfinalen, men det kan dog ikke udelukkes, at han alligevel kommer med, hvis der er afbud fra nogle af de 50 øverste.

Den anden dansker i turneringen i Sydafrika, Lukas Bjerregaard, rykker fire pladser tilbage på Race to Dubai-listen, efter at han fik en sidsteplads i Nedbank Golf Challenge.

Dermed er han også uden for top-50 som nummer 53.

/ritzau/

Annonce
Race to Dubai-listen på European Tours hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Erhverv

Erhvervsforening efterlyser svar om havnens fremtid: Usikkerhed er gift for virksomheder og investorer

Annonce