Annonce
Tønder

Fejring af 100-års fødselsdag skydes i gang

Forstander Lars Kristensen er klar til at hoppe ud i fejringen af Agerskov Ungdomsskole, der i år fylder 100 år. Det første af tre arrangementer finder sted lørdag. Arkivfoto: Martin Franciere

AGERSKOV: Lørdag den 22. juni afholdes det første af tre arrangementer for at fejre Agerskov Ungdomsskoles 100-års jubilæum.

Om formiddagen i tidsrummet klokken 10 til 12, åbner skolen dørene for Agerskov by og omegn. Gæsterne kan besøge ungdomsskolens markedsplads, hvor der er opsat en pølsevogn. Der vil også være mulighed for at købe popcorn, slush ice, kaffe og kage. Desuden vil der være sang, akrobatik og musik, og stande/udstillinger om AU i gamle dage, i nutiden og i fremtiden.

Lørdag eftermiddag er helliget skolens årlige elevmøde.

- Vi håber, der til den del vil komme mange tidligere ansatte og tidligere elever. Markedspladsen vil være åben, der vil være idrætsaktiviteter og skolens nuværende elever slutter dagen af med en gymnastikopvisning, fortæller forstander Lars Kristensen.

Den gamle elevdag finder sted klokken 12 til 17.

Agerskov Ungdomsskole udgiver på dagen et 100-års jubilæumsskrift.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];