Annonce
Tønder

Fejring af 100-års fødselsdag skydes i gang

Forstander Lars Kristensen er klar til at hoppe ud i fejringen af Agerskov Ungdomsskole, der i år fylder 100 år. Det første af tre arrangementer finder sted lørdag. Arkivfoto: Martin Franciere

AGERSKOV: Lørdag den 22. juni afholdes det første af tre arrangementer for at fejre Agerskov Ungdomsskoles 100-års jubilæum.

Om formiddagen i tidsrummet klokken 10 til 12, åbner skolen dørene for Agerskov by og omegn. Gæsterne kan besøge ungdomsskolens markedsplads, hvor der er opsat en pølsevogn. Der vil også være mulighed for at købe popcorn, slush ice, kaffe og kage. Desuden vil der være sang, akrobatik og musik, og stande/udstillinger om AU i gamle dage, i nutiden og i fremtiden.

Lørdag eftermiddag er helliget skolens årlige elevmøde.

- Vi håber, der til den del vil komme mange tidligere ansatte og tidligere elever. Markedspladsen vil være åben, der vil være idrætsaktiviteter og skolens nuværende elever slutter dagen af med en gymnastikopvisning, fortæller forstander Lars Kristensen.

Den gamle elevdag finder sted klokken 12 til 17.

Agerskov Ungdomsskole udgiver på dagen et 100-års jubilæumsskrift.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce