Annonce
Kolding

Fejring af 2020, mindretal og den aktuelle situation i grænselandet

Her ses kong Christian 10. ved Grænsekroen. PR-foto

Kolding: Generalkonsul Kim Andersen, Flensborg, vil på Genforenings- og Grænsemuseet give en aktuel status over de begivenheder, der finder sted i forbindelse med fejringen af 100-året for Sønderjyllands Genforening med Danmark i 1920. Det sker 10. december kl. 15.

Kim Andersen vil også orientere om den aktuelle situation i grænselandet, mindretallene og forholdet mellem Danmark og Tyskland.

Kim Andersen er udpeget af regeringen som Udenrigsministeriets repræsentant i den statslige styregruppen vedrørende 100-års jubilæet for Genforeningen i 2020. Desuden har Kim Andersen sæde som statens repræsentant i både det Sønderjyske Præsidium og det Sønderjyske Præsidiums forretningsudvalg vedrørende Genforeningsjubilæet i 2020.

I julens anledning er der også et par julesange og -salmer på menuen med pianist og komponist Bente Ibenfeldt ved klaveret.

Der er 70 pladser, som fordeles efter "først til mølle"-princippet. Museet er åbent fra kl. 14, og der er entré.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];