Annonce
Kolding

Fejring af Genforeningen lader vente på sig: Sangerfest og majestætbesøg er udskudt til 2021

Kristina Ladager og de andre arrangører må spejde langt efter de mange begivenheder i forbindelse med fejringen af 100-året for Genforeningen. Mange arrangementer er enten aflyst eller udskudt til næste sommer. Arkivfoto: Søren Gylling
I lyset af coronakrisen er det ikke muligt at gennemføre den planlagte fejring af 100-året for Genforeningen i Kolding Kommune. Det betyder, at en række begivenheder enten aflyses eller udskydes til næste sommer.
Annonce

Kolding: Forlængelsen af forsamlingsforbuddet får også konsekvenser for de mange både store og små arrangementer, som var planlagt til løbende at have fundet sted henover sommeren i forbindelse med fejringen af 100-året for genforeningen.

Det drejer sig blandt andet om Genforenings- og Grænsemuseets 25 års jubilæum, den officielle fejring med deltagelse af kongehuset og ikke mindst den stort anlagte sangerfest på Skamlingsbanken, hvor korsangere fra hele landet skulle have deltaget den 10. juli.

- Det er selvfølgelig en enormt mærkelig situation at stå i lige nu, og vi arbejder på højtryk for at få dannet os et overblik over det hele. Noget kan vi udskyde, men der er også andet, vi vil være nødt til at aflyse, fordi vi er bundet af nogle aftaler, siger Kristina Ladager, som er eventudvikler og tovholder på de mange genforeningsarrangementer hos Kolding Kommune.

Sangerfesten er indtil videre udskudt til den 30. maj 2021, mens den officielle fejring efter aftale med hoffet bliver den 15. juni 2021. Kristina Ladager forklarer, at det er et stort puslespil, der skal gå op med de mange arrangementer. Ikke bare for kommunen, men også hos de mange lokale aktører rundt omkring i både Kolding, Vamdrup og Christiansfeld.

- Det er en større logistisk opgave for alle arrangører, som har planlagt forskellige ting i forbindelse med fejringen. Jeg ved eksempelvis, at Genforenings- og Grænsemuseet havde planer om en bronze-stribe i vejen, hvor den tidligere grænse gik. De er blot en af dem, der skal tage stilling til, hvad de præcist har tænkt sig at gøre, og sådan er det hele vejen rundt, siger Kristina Ladager.

Om arrangementerne

Ud af de flere end 1100 aktiviteter i det samlede program for Genforeningen blev cirka 125 arrangementer frem mod påsken aflyst eller udsat. I den videre kalender frem mod juli er der aktuelt cirka 300 aktiviteter, som er blevet meldt aflyst eller udsat.

Det Sønderjyske Præsidium har udvidet den samlede ramme for fejringen til november 2020, og den udvides med et kompakt sommerprogram i 2021.

I maj og juni 2021 skal et program på cirka seks uger således bygge op mod det afsluttende højdepunkt, den kongelige rundtur i Sønderjylland. Det er aftalt med både hoffet og Kulturministeriet, at besøget gennemføres den 15. juni 2021 med Genforenings- og Valdemarsdagen som omdrejningspunkt.

Man kan holde sig opdateret på programmet på hjemmesiden www.genforeningen2020.dk.

Annonce

Travlhed næste år

Kristina Ladager går derfor et par travle dage i møde, men hun forsøger sammen med de forskellige andre arrangører at holde fokus og kigge frem mod særligt næste sommer, som bliver en travl en for kommunen.

- Vi kommer til at holde en masse drøftelsesmøder, men der opstår lidt et vakuum lige nu med alle de arrangementer, som forsvinder ud af kalenderen. Til gengæld kan man roligt sige, at vi går en spændende sommer i møde i 2021 med både Genforeningen og Tour de France, som kommer til byen, siger Kristina Ladager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Voldsom røg på gård ved Bramming: Varmeblæser smeltede ned

Danmark

Se Danmark: Endelig kom sneen

Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Trekantområdet

Xenia afleverer sine børn for at kunne passe andres: - Folk gør bestemt, hvad de kan

Annonce