Annonce
112

Felsted ønsker sig en streg og en sten

Selv om der er chikaner og fartbegrænsninger i Østergade, køres der alligevel for hurtigt - især om morgenen og om eftermiddagen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Østergade og Tværgade i Felsted har masser af historier at fortælle. Borgerforeningen holder møde om arkitekturen og om trafiksikkerheden i området.

FELSTED: Østergade og Tværgade i Felsted er noget særligt. Husene har alle små forhaver, og byggestilen er speciel i forhold til resten af landet. Den er præget af, at området var tysk fra 1864 til 1920. Her er hyggeligt, og hastigheden er dæmpet med chikaner og træer.

Men beboerne har nogle udfordringer: Det køres for stærkt trods chikanerne - især i morgen og eftermiddagstimerne, og Tværgade mangler et fortov. Her kører mange af hjemmeplejens biler, samtidig med at vejen benyttes af forældre og børn på vej til daginstitutionen.

En arbejdsgruppe har gennem nogen tid set nærmere på, hvad der kan gøres for at sikre både trafiksikkerhed og arkitekturen i Østergade og Tværgade.

Gruppen foreslår blandt andet, at Østergade lukkes umiddelbart før tankstationen, så mængden af gennemkørende trafik begrænses.

Både dette og andre forslag skal drøftes med resten af Felsted, når borgerforeningen torsdag den 28. marts holder borgermøde om Felsteds bymidte.

Annonce

Borgermøde på Damms Gård

Borgermødet om Felsteds bymidte holdes på Damms Gård torsdag den 28. marts klokken 19.

Her vil det blandt andet vise sig, om der er stemning for at spærre Østergade umiddelbart vest for F24 tankstationen.

En streg og en sten

- Vi er godt klar over, at Felsted har fået mange penge til byfornyelse de senere år, men de ændringer, vi ønsker, kan groft sagt klares med en streg og en stor sten, siger Christian Skov, der selv bor i Østergade og er medlem af arbejdsgruppen.

Stenen kan spærre for gennemkørende trafik, mens stregen kan adskille bilerne fra de bløde trafikanter i Tværgade.

Hvis kommunen skulle finde nogle ekstra penge, vil borgergruppen dog også gerne have udskiftet asfalten i Tværgade, som bliver enormt glat, så snart der er den mindste frost i luften.

- Det med trafikken er en balancegang, for der skal gerne være trafik gennem en by som Felsted, så beboere og skraldebiler kan komme til. Men her skal ikke være så trafikeret, at vi lige så godt kunne bo i storbyen, pointerer Christian Skov.

Han forestiller sig, at det meste af den gennemkørende trafik vil benytte Møgelmosevej eller Sønderborgvej, hvis Østergade spærres i den østlige ende.

- Vi skal selvfølgelig have både Aabenraa Kommune og politiet med på ideen, men inden vi kan gå videre med det, skal vi have en officiel tilkendegivelse fra lokalsamfundet, og det er derfor, vi nu holder borgermøde, fastslår Christian Skov.

Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Esbjerg

Bramming samler ind til Knæk Cancer

Annonce