Annonce
Kolding

Feltet af arkitekter snævrer ind: Se de fem firmaer som skal forvandle Designskolen i Kolding

Designskolen i Kolding står over for en større ombygning i efteråret 2022, der blandt andet skal sætte skolens værksteder i centrum. Foto: Søren Gylling
Designskolen Kolding skal forvandles og gøres mere fremtidssikker. Kapløbet snævrer ind blandt arkitektfirmaerne til opgaven, og de endelige bud på skolens store ombygning kan blive vidt forskellige.

Kolding: Designskolen Kolding står snart over for en gennemgribende forvandling, og nu er fem arkitektfirmaer udpeget til at deltage i hovedkonkurrencen om at få opgaven. Der var i alt 19 arkitektfirmaer, som søgte om at få opgaven.

Det er Designskolens eksterne styregruppe, som efter grundige overvejelser har udvalgt de fem arkitektfirmaer. Det drejer sig om firmaerne Adept, Cebra, Cubo Arkitekter, Mikkelsen Arkitekter samt Rørbæk og Møller Arkitekter.

De fem firmaer skal nu hver især komme med deres bud på, hvordan Designskolen i fremtiden skal se ud. Dog har de allerede hver især fremvist en lang række dokumenter for den eksterne styregruppe i udvælgelsesproceduren.

Annonce

Et bredt spektrum

Arkitektfirmaerne blev blandt andet bedt om at dokumentere erfaringer med transformationsopgaver, byggeri af undervisningsinstitutioner, etablering af værkstedfunktioner, redegøre for faglig kapacitet, finansiel stabilitet og som noget helt essentielt erfaringer med at bygge bæredygtigt.

- De fem arkitektfirmaer, som går videre i hovedkonkurrencen, dækker et bredt spekter fra de relativt unge, eksperimenterende teams til de mere etablerede.

Og det, tror vi, vil resultere i nogle spændende og sikkert meget forskelligartede forslag, siger rektor Lene Tanggaard.

Den 12. januar 2022 skal de fem arkitekter indlevere deres projektforslag til Designskolens dommerkomité, som derefter gennemgår alle projekterne i detaljer, før vinderen kan offentliggøres den 16. februar 2022.

Selve transformationen af Designskolen Kolding bliver påbegyndt 8. november 2022, og den nye skole forventes at stå klar til at blive taget i brug kort efter studiestart den 17. oktober 2023.

Annonce
Kolding For abonnenter

I sommers var der ikke nogen, som vidste, hvem de to tvillinger fra Kolding var - men så begyndte de at dele videoer på TikTok

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Nostalgien længe leve: Puch-elskere kommer langvejs fra, for at mødes hos Mogens i Bevtoft

Navne For abonnenter

Afskedsreplik fra far til fem: - I må højst sørge i tre uger, så skal I videre med jeres liv

Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus satte bårebuket for populær spareklub: Hvorfor kvæler banken så godt et tiltag?

Tønder

Større gylleudslip: Slamsugere i arbejde det meste af natten

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Det var der pinlig tavshed om på DF-årsmøde - og den var nærmest larmende

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Sønderborg

Åbner kæmpe møbel- og havemøbelcenter

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Haderslev

Politikere: Honorar giver os frihed til at prioritere det politiske arbejde

Billund For abonnenter

Lea coacher dig ud af dårlige vaner: - Vi spiser med vores følelser - derfor skal vi først se på følelserne

Sydjylland For abonnenter

Vi har alle vænnet os til at betale med mobilen: Men én særlig gruppe kan ikke få Mobilepay

Annonce