Annonce
112

Far lettet efter at have fået fem år for ruskevold mod sin søn

Arkivfoto.
En 27-årig mand fra Als ankede en byretsdom på fem års fængsel for ruskevold mod sin søn til Vestre Landsret, men dommen blev ikke sat ned. Den blev stadfæstet.
Annonce

Sønderborg: Der blev draget et lettelsens suk fra familiens side, da Vestre Landsret ved et nævningeting i Vestre Landsret i Sønderborg torsdag stadfæstede en byretsdom på fem års fængsel til en 27-årig mand fra Als.

Manden blev i byretten i oktober dømt for ruskevold mod sin dengang to og en halv måned gamle søn i dagene den i begyndelsen af april 2017 i et hus på Als, hvor han boede sammen med en nu 24-årig kvinde og to tvillingedrenge. manden og kvinden var på det tidspunkt kærester. Det er de ikke mere.

Lettelsen for den 27-årige mand og hans familie skyldes, at anklager Daniel Dokkedahl slog fast, at der var tale om to episoder, og at volden var begået efter de skærpende bestemmelser i straffeloven. Derfor procederede han for en forhøjelse til otte års fængsel, mens forsvarer Morten Wosylus Kamp kæmpede for sin klient og procederede for en formildelse og nedsættelse til fire års fængsel.

Retsformanden, landsdommer Kirsten Thorup, sagde i sin kendelse, at landsretten stadfæstede byrettens dom på fem års fængsel. Der var 14 stemmer for fem års fængsel og fire stemmer for fire års fængsel.

Retsformanden sagde også, at der var lagt vægt på, at volden er udøvet i afmagt, fordi den tiltalte ikke kunne holde ud at høre den lille dreng græde i længere perioder.

Ruskevolden var begået med en sådan kraft, så drengen fik blødninger i øjnene, men der var ikke synlige tegn på vold andre steder på kroppen. Under ankesagen er det kommet frem, at drengen i dag er hjerneskadet.

Der var dog ikke fortsæt til at begå vold med efterfølgende hjerneskade.

Jeg ville have landsretten til at vurdere, om der ikke var tale om betydelig ruskevold to gange og dermed en forhøjelse af straffen.

Anklager Daniel Dokkedahl procedere for en skærpelse til otte års fængsel

Annonce

Tog dom til efterretning

Anklager Daniel Dokkedahl tog landsrettens stadfæstelse af byrettens dom til efterretning.

- Jeg ville have landsretten til at vurdere, om der ikke var tale om betydelig ruskevold to gange og dermed en forhøjelse af straffen, sagde anklageren umiddelbart efter domsafsigelsen.

Forsvarer Morten Wosylus Kamp og den 27-årige mand blev efter domsafsigelsen omringet af familie og venner. Alle havde det store smil på læben.

- Det ville være frygtelig, hvis straffen var forhøjet til otte års fængsel, var en af kommentarerne. Den 27-årige har om godt en måned siddet varetægtsfængslet i to år.

Morten Wosylus Kamp tog også stadfæstelsen af dommen på fem år til efterretning.

- Det er en lettelse for min klient efter en ventetid på to år, og vi havde håbet på en nedsættelse af straffen, var kommentaren fra Morten Wosylus Kamp efter lysene var slukket og den 27-årige blev kørt til fortsat afsoning af to fængselsbetjente fra Kriminalforsorgen.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

Det holdt ualmindelig hårdt: Til sidst fik Team Esbjerg dog slæbt sejren hjem

Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce