Annonce
Kultur

Fem Billund-foreninger har fået støtte fra DIF og DGI

Sdr. Omme Skytteforening er en af de lokale foreninger, der i årets løb har fået støtte fra DGI og DIF's foreningspulje. Arkivfoto: Keld Stampe
Landets to store idrætsorganisationer har sidste år delt penge ud til 1464 foreninger. En håndfuld af dem ligger i Billund Kommune, og de har tilsammen fået knap 120.000 kroner.

Billund Kommune: I alt 120.000 kroner er i løbet af 2019 komme lokale foreninger til gode fra DGI og DIF's foreningspulje. De to store organisationer er gået sammen om en såkaldt foreningspulje, hvor der bliver uddelt midler til foreningerne. I løbet af året er der uddelt 47 millioner kroner til foreninger over hele landet, og det er altså også kommet en række lokale foreninger til gode.

- Midlerne skaber udvikling og aktivitet i de enkelte idrætsforeninger og gør derfor en kæmpe forskel ude i lokalsamfundene. Der har været tusindvis af spændende og inspirerende ansøgninger, og foreningspuljen har opfyldt rigtig mange af de ønsker og drømme, som findes blandt de frivillige kræfter i idrætsforeningerne, siger Niels Nygaard, der er formand for Danmarks Idrætsforbund.

Annonce

Ny ansøgningsrunde

Ved indgangen til marts giver DGI (Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger) og DIF (Danmarks Idrætsforbund) igen mulighed for at søge om at få del i foreningspuljen.

På DGI's og DIF's hjemmesider kan man se nærmere information om puljen og se, hvem der hidtil har fået bevilget støtte.

Organisationernes hjemmesider er www.dgi.dk og www.dif.dk.

Nye luftrifler

I Billund Kommune er der i alt fem foreninger, der har fået støtte fra puljen. Sdr. Omme Idrætsforening og Gyttegård Golfklub har hver fået 30.000 kroner, mens den noget mindre Sdr. Omme Skytteforening kommer ind på tredjepladsen. Her har foreningspuljen bidraget med 24.800 kroner.

De penge er blevet brugt til nye våben til skytteforeningen, og pengene er derfor kommet alle medlemmerne til gode.

- Vi har fået tre nye luftrifler. De er super gode, og dem har vi fået rigtigt meget ud af, fortæller Gerda Gejl, der er formand for Sdr. Omme Skytteforening.

Bedre til børn

Skytteforeningen har omkring 100 medlemmer i alle aldre, og at der er blevet mulighed for købe tre nye rifler er især kommet de yngste til gode.

- Vi havde to i forvejen, som også er helt okay, men dem her er lidt lettere. Vi har mange små børn, der skyder, og for dem er det meget lettere at bruge dem, der ikke er så tunge, siger Gerda Gejl.

Det er et bredt forlig i Folketinget, som står bag den politiske aftale om at oprette lokalforeningspuljer på i alt 70 millioner kroner om året. Det er penge, som foreningslivets forskellige hovedorganisationer skal sende videre til deres medlemsforeninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se billeder og video fra luften: Kolonihaver totalt oversvømmet

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Se læsernes vilde billeder af oversvømmelserne: Her plejer folk at gå og cykle

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce