Annonce
Kolding

Fem fodboldklubber i Kolding er blevet enige: Her skal ny kunstgræsbane ligge

Mette Løgstrup, formand for Lunderskov Boldklub, er glad for, at de fem fodboldklubber i den vestlige del af Kolding Kommune er nået til enighed om både placeringen og finansieringen af den nye kunstgræsbane i Kolding Kommune. Arkivfoto: Søren Gylling
Fem fodboldklubber i den vestlige del af Kolding Kommune er blevet enige om både placeringen og finansieringen af en ny kunstgræsbane.
Annonce

Opland: Lunderskov Boldklub har trukket det længste strå i forbindelse med placeringen af den kommende kunstgræsbane, som skal placeres i den vestlige del af Kolding Kommune.

Banen, der allerede bliver opført i løbet af i år, kommer nemlig til at ligge i Lunderskov.

Til gengæld bliver Lunderskov Boldklub også en del fattigere som følge af placeringen.

Kommunen betaler 3,5 millioner kroner af etableringen af den nye fodboldbane, men de resterende halvanden millioner kroner, der skal til, har Lunderskov Boldklub lovet at betale. Og dermed har der ikke været så meget at snakke om med hensyn til placeringen af kunstgræsbanen.

Da byrådet satte pengene af til banen i maj i år, var ønsket, at den skulle placeres i den vestlige del af kommunen, og kravet fra kommunen er desuden, at de fem fodboldklubber i denne del af kommunen alle skal have ret til at bruge banen, når den er blevet etableret.


Løsningen er blevet, at vi i Lunderskov tilbød at lægge de halvanden millioner kroner, og så var der ikke så meget mere at snakke om omkring placeringen.

Mette Løgstrup


Det drejer sig foruden Lunderskov Boldklub om Vamdrup IF Fodbold, Ødis IF, Skanderup-Hjarup IF og Fynslund Boldklub.

Annonce

Ikke mere at snakke om

Repræsentanter for de fem fodboldklubber satte sig efter byrådets beslutning om at opføre en ny kunstgræsbane sammen for at nå frem til en placering og en løsning omkring finansieringen.

- Løsningen er blevet, at vi i Lunderskov tilbød at lægge de halvanden millioner kroner, og så var der ikke så meget mere at snakke om omkring placeringen, fortæller formanden for Lunderskov Boldklub, Mette Løgstrup.

Hun forklarer, at de øvrige fire klubber i kunstgræs-samarbejdet i den vestlige del af Kolding ikke bød ind med tilbud om at deltage i finansieringen af den kommende kunstgræsbane, og derfor var det naturligt, at placeringen blev Lunderskov.

Annonce

Fornuftig økonomi

- Vi har en rimelig fornuftig økonomi blandt andet takket være vores store fodboldstævner, og vi har sagt god for, at vi kan skaffe alle pengene, inden årets udgang. Da vi vidste, at muligheden opstod for at få en kunstgræsbane ud i denne del af kommunen, vidste vi, at vi ville byde ind på den finansielle del, forklarer fodboldformanden.

Hun peger på, at medlemmerne af samtlige fem fodboldklubber får gavn af kunstgræsbanen, og at medlemmerne fra de fire øvrige klubber fremover ikke skal køre så langt.

Kunstgræsbanen

  • Kolding Byråd besluttede i maj at sætte 3,5 mio. kroner af til en ny kunstgræsbane i det vestlige Kolding. Det var en del af en række større millioninvesteringer i blandt andet flere idrætsfaciliteter.
  • Kunstgræsbanen koster 5 mio. kroner, og Lunderskov Boldklub betaler 1,5 mio. af den.
  • De fem klubber, der får adgang til at bruge banen, når den er færdig, har i alt lidt over 800 medlemmer. Lunderskov Boldklub har cirka 300 medlemmer.

- Det er klart, at vi i Lunderskov får den fordel, at vi ikke skal ud at køre for at komme til fodbold, siger Mette Løgstrup.

Hendes håb er, at samarbejdet omkring den kommende kunstgræsbane også kan være startskuddet til et øget samarbejde mellem de fem fodboldklubber, som ifølge Mette Løgstrup alle godt kunne bruge nogle flere medlemmer.

Lunderskov Boldklub og Fynslund Boldklub har allerede gang i et samarbejde, og det kan eventuelt udbygges i fremtiden, mener Mette Løgstrup.

Kunstgræsbanen skal anlægges i år, og når den er færdig, vil den straks blive taget i brug.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Lige før sæsonstart: Ligaspiller i Kolding er testet positiv for corona

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce