Annonce
Kolding

Fem fodboldklubber i Kolding er blevet enige: Her skal ny kunstgræsbane ligge

Mette Løgstrup, formand for Lunderskov Boldklub, er glad for, at de fem fodboldklubber i den vestlige del af Kolding Kommune er nået til enighed om både placeringen og finansieringen af den nye kunstgræsbane i Kolding Kommune. Arkivfoto: Søren Gylling
Fem fodboldklubber i den vestlige del af Kolding Kommune er blevet enige om både placeringen og finansieringen af en ny kunstgræsbane.

Opland: Lunderskov Boldklub har trukket det længste strå i forbindelse med placeringen af den kommende kunstgræsbane, som skal placeres i den vestlige del af Kolding Kommune.

Banen, der allerede bliver opført i løbet af i år, kommer nemlig til at ligge i Lunderskov.

Til gengæld bliver Lunderskov Boldklub også en del fattigere som følge af placeringen.

Annonce

Kommunen betaler 3,5 millioner kroner af etableringen af den nye fodboldbane, men de resterende halvanden millioner kroner, der skal til, har Lunderskov Boldklub lovet at betale. Og dermed har der ikke været så meget at snakke om med hensyn til placeringen af kunstgræsbanen.

Da byrådet satte pengene af til banen i maj i år, var ønsket, at den skulle placeres i den vestlige del af kommunen, og kravet fra kommunen er desuden, at de fem fodboldklubber i denne del af kommunen alle skal have ret til at bruge banen, når den er blevet etableret.


Løsningen er blevet, at vi i Lunderskov tilbød at lægge de halvanden millioner kroner, og så var der ikke så meget mere at snakke om omkring placeringen.

Mette Løgstrup


Det drejer sig foruden Lunderskov Boldklub om Vamdrup IF Fodbold, Ødis IF, Skanderup-Hjarup IF og Fynslund Boldklub.

Ikke mere at snakke om

Repræsentanter for de fem fodboldklubber satte sig efter byrådets beslutning om at opføre en ny kunstgræsbane sammen for at nå frem til en placering og en løsning omkring finansieringen.

- Løsningen er blevet, at vi i Lunderskov tilbød at lægge de halvanden millioner kroner, og så var der ikke så meget mere at snakke om omkring placeringen, fortæller formanden for Lunderskov Boldklub, Mette Løgstrup.

Hun forklarer, at de øvrige fire klubber i kunstgræs-samarbejdet i den vestlige del af Kolding ikke bød ind med tilbud om at deltage i finansieringen af den kommende kunstgræsbane, og derfor var det naturligt, at placeringen blev Lunderskov.

Annonce

Fornuftig økonomi

- Vi har en rimelig fornuftig økonomi blandt andet takket være vores store fodboldstævner, og vi har sagt god for, at vi kan skaffe alle pengene, inden årets udgang. Da vi vidste, at muligheden opstod for at få en kunstgræsbane ud i denne del af kommunen, vidste vi, at vi ville byde ind på den finansielle del, forklarer fodboldformanden.

Hun peger på, at medlemmerne af samtlige fem fodboldklubber får gavn af kunstgræsbanen, og at medlemmerne fra de fire øvrige klubber fremover ikke skal køre så langt.

Kunstgræsbanen

  • Kolding Byråd besluttede i maj at sætte 3,5 mio. kroner af til en ny kunstgræsbane i det vestlige Kolding. Det var en del af en række større millioninvesteringer i blandt andet flere idrætsfaciliteter.
  • Kunstgræsbanen koster 5 mio. kroner, og Lunderskov Boldklub betaler 1,5 mio. af den.
  • De fem klubber, der får adgang til at bruge banen, når den er færdig, har i alt lidt over 800 medlemmer. Lunderskov Boldklub har cirka 300 medlemmer.

- Det er klart, at vi i Lunderskov får den fordel, at vi ikke skal ud at køre for at komme til fodbold, siger Mette Løgstrup.

Hendes håb er, at samarbejdet omkring den kommende kunstgræsbane også kan være startskuddet til et øget samarbejde mellem de fem fodboldklubber, som ifølge Mette Løgstrup alle godt kunne bruge nogle flere medlemmer.

Lunderskov Boldklub og Fynslund Boldklub har allerede gang i et samarbejde, og det kan eventuelt udbygges i fremtiden, mener Mette Løgstrup.

Kunstgræsbanen skal anlægges i år, og når den er færdig, vil den straks blive taget i brug.

Annonce
Kolding For abonnenter

29-årig mor dømt for at tæve kæreste med ledning og stikke ham med kniv: Nu er parret kærester igen

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Unge kastede kanonslag efter Betina og hendes børn: - Det kunne være gået helt galt

Erhverv For abonnenter

Prisbelønnet industrivirksomhed er gået konkurs: Nu skal den sælges til højestbydende for at redde arbejdspladser

Esbjerg For abonnenter

Byens største julefrokost-arrangør undrer sig over smitteopsporingen efter udbrud: Derfor informerede vi selv

Kolding For abonnenter

Rasmus er spastiker og kæmpe håndboldfan: Det er et frirum, hvor jeg kan glemme hverdagens problemer

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Varde For abonnenter

Firma med næsten 30 års erfaring er konkurs i tid med højkonjunktur: Ansatte afskediget og fritstillet

Kolding

Tyve tømte garage i Vamdrup for udstyr: Flere svejseapparater og havegrej er væk

Esbjerg For abonnenter

Bygherre får gok i nødden af politikere: Beskyldes for at have bygget i ond tro og skal fjerne ulovligt opsatte kviste

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Varde

Blæste alkometer højt op om formiddagen: Mand med meget aldrende fødselsattest sigtet for spritkørsel

Sønderborg For abonnenter

70 år gammel skov er ulovlig: Træerne skal væk, men skoven får lov at overleve som krat

Billund For abonnenter

60-årig rystede sin penis foran dagplejebørn

Annonce