Annoncørbetalt indhold

Fem gode råd til dig, der vil sælge eller købe en bil privat

Annonce

Når du skal enten købe eller sælge en brugt bil, er der en række ting som begge parter skal være opmærksomme på, hvis salget skal gå nemt og smertefrit. Der er som regel tale om en handel på forholdsvis mange penge, og det er derfor afgørende at både sælger og køber føler sig trygge ved salget, og at diverse formaliteter er i orden. I det følgende kan du derfor læse en række råd, som gør sig gældende for både køber og sælger ved privatsalg af en brugt bil.

Find en god, gratis hjemmeside til til køb/salg af bilen

For begge parter gælder det, at det er vigtigt at finde den rigtige køb/salgs-hjemmeside, der både er en god platform som køber og sælger. Sælg din bil på en side, hvor alle funktioner er gratis, så det ikke koster noget for hverken dig eller køber at klare handlen. Der i dag en række hjemmesider, der opkræver abonnement eller forskellige gebyrer ved oprettelsen af annoncer eller kontakt mellem sælger og køber, hvilket altså kan skabe unødvendige ekstraudgifter for begge parter. Sørg desuden at det for sælger er nemt at oprette en annonce på siden, mens køber bør benytte sig af en platform, der er overskuelig og har gode filtreringsfunktioner.

Transparens er vigtigt i købet

For begge parter gælder det i øvrigt, at transparens er vigtig. Køber skal fra starten af være åben omkring, hvilken makspris han eller hun er villig til at betale, men sælger bør være ærlig omkring de eventuelle fejl og mangler, som bilen har. Sælger bør derudover altid oplyse om der er restgæld og aldrig være uærlig omkring, hvor langt bilen har kørt.

Dette er afgørende for, at handlen går så smertefrit som muligt, for køber kan nemlig nemt tjekke nummerplade for at se, om der er restgæld, opgivet forkert kilometertal eller lignende. Er dette tilfælde vil og bør køber trække sig fra handlen med det samme. Er der fejl ved bilen, som ikke er opgivet, kan køber bruge sin reklamationsret og sælger vil komme til at hæfte for fejlene.

Tryghed i handlen - både for sælger og køber

I forlængelse af det ovenstående, er det generelt vigtigt med tryghed i handlen for både køber og sælger. Dette gælder særligt i selve købsøjeblikket, hvor det er afgørende, at pengetransaktionen foregår på en måde som begge parter føler sig trygge i. Er der tale om et mindre beløb, kan kontanter være en mulighed. Men så snart handlen er på mere end 5.000 kroner, er den bedste løsning en bankoverførsel.

Her bør køber lave en straksoverførsel gennem sin netbank, så sælger kan se pengene på sin konto med det samme. Derudover er det vigtigt, at køber ikke overføre pengene før han eller hun har testet, at bilen umiddelbart kører som den skal og alle formaliteter er på plads, herunder at en korrekt slutseddel er underskrevet.

Klar omregistreringen sammen

Det er en god ide at klare omregistreringen sammen, før køber kører afsted med bilen. Det er ofte nemmere for køber, at sælger kan hjælpe med at udfylde de forskellige informationer korrekt, mens der for sælger en vis sikkerhed i at vide, at omregistreringen bliver klaret. Bliver det ikke gjort inden for tre uger efter salget, kan sælger nemlig ende med at skulle betale afgifter på bilen, selvom han eller hun reelt ikke ejer den længere. Det er således fordelagtigt for begge parter, at dette klares i forbindelse med selve salget.

Sørg for at slutsedlen korrekt

Et sidste vigtigt råd er at få lavet slutsedlen helt korrekt. Slutsedlen er den bindende kontrakt, der indgås mellem køber og sælger, og derfor er det vigtigt, at alle informationer om fejl, mangler eller andre specielle aftaler nedskrives her. Det er både i køber og sælgers interesse, at den udformes som den skal: Hvis bilen har fejl, som ikke nævnes, kan det nemlig være problematisk for begge parter. Sørg derfor for, at i er helt enige, om de vilkår bilen sælges under, og underskriv først, når i begge er tilfredse med alt, der indgår i “kontrakten”.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.