Annonce
Kolding

Fem klasser er sendt hjem: To elever smittet med corona på en af Koldings største skoler

Eleverne i fem klasser og 13 ansatte på Kolding Realskole er blevet bedt om at blive hjemme, indtil de er blevet testet negative for corona, eller om at blive hjemme i syv dage. Imens er der etableret hjemmeundervisning for alle de hjemsendte elever. Det sker, efter at to elever på henholdsvis 0. og 7. årgang har fået konstateret corona. Foto: Lotte Højstrøm
Tre 0. klasser og to 7. klasser på Kolding Realskole er sendt hjem, efter at en elev på hver af de to årgange er blevet smittet med corona.
Annonce

Kolding: Eleverne i fem klasser på Kolding Realskole modtager fra tirsdag hjemmeundervisning, efter at to elever på skolen mandag aften fik at vide, at de er smittet med coronavirus.

De to elever går i henholdsvis 0. og 7. klasse, og efter at skolens ledelse modtog beskeden om smitten lidt før klokken 21.30 mandag aften, gik man straks i gang med at vurdere, hvilke elever og klasser de to pågældende elever kan have været i tæt kontakt med, oplyser skoleleder Wilhelm Hallum.

Derfor har eleverne i alle tre 0. klasser fået besked om at blive hjemme fra tirsdag morgen, og det samme har to af skolens i alt syv 7. klasser. Dertil er 13 medarbejdere også blevet sendt hjem, da de har været i kontakt med de to smittede elever.

Wilhelm Hallum forklarer, at man har ageret ud fra et forsigtighedsprincip, og derfor har man sendt andre klasser end kun de smittedes klasser hjem, ligesom man også har taget alle forholdsregler, når det gælder hjemsendelsen af ansatte.

- Vi kan ikke tåle, at der kommer mere smitte hernede, når vi er så tætte på hinanden, siger skolelederen.

Annonce

Elever har været sammen

- 0. klasserne har været sammen, så der kan være en teoretisk mulighed for smitte, og de to 7. klasser har haft idræt sammen, siger Wilhelm Hallum og tilføjer, at skolen er presset på pladsen, og derfor kan nogle elever af og til opholde sig tættere end en meter fra hinanden.

De hjemsendte medarbejdere og eleverne i 7. klasse er nu blevet opfordret til at lade sig coronateste, og de kan vende tilbage til skolen, når de har en negativ test. De yngste elever kan enten blive testet, eller de kan vende tilbage til skolen, når der er gået syv dage, fra de senest har haft eventuel kontakt med den smittede elev på årgangen.

For de ældste elever vil undervisningen foregå digitalt, uanset om man er vendt tilbage til skolen eller stadig er derhjemme, fordi man venter på testsvar.

Wilhelm Hallum fortæller, at hele skolens ledelse var samlet på skolen fra klokken 06.00 tirsdag morgen, hvor man sørgede for at få de sidste ting på plads omkring den opståede situation. For eksempel sikrede man sig, at de forældre, der ikke havde set beskeden fra skolen om coronasmitten mandag aften, fik besked, før deres børn blev sendt i skole.

Af hensyn til persondatareglerne ønsker han ikke at oplyse, om der er nogen familiær forbindelse mellem de to smittede elever på skolen. De nuværende smittetilfælde er de første af slagsen på Kolding Realskole, fortæller Wilhelm Hallum.

Smitte i børnehave

Udover de to børn fra Kolding Realskole er blevet testet positive for corona, har to børn fra daginstitutionen Firkløveret, afdeling Abildvej i Sdr. Bjert også fået konstateret coronavirus.

Børne- og uddannelsesdirektør Michael Petterson oplyser, at man fik besked om smitten mandag aften. Men da de to børn ikke har været i daginstitutionen siden fredag den 25. september, har Styrelsen for Patientsikkerhed vurderet, at der ikke er nogen smittefare for de øvrige børn og medarbejderne på stedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce