Annonce
Coronavirus

Fem kommuner over kritisk corona-grænse: Stor smittestigning i Vejen, Kolding og Billund

Kun på Fanø og i Sønderborg går det lige nu den rigtige vej med smittetallene. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Fem ud af ti kommuner i Syd- og Sønderjylland ligger nu over myndighedernes kritiske smittegrænse. Smitten er steget markant i Vejen, Kolding og Billund det seneste døgn.

Coronavirus: Det seneste døgn er coronasituationen forværret i de fleste syd- og sønderjyske kommuner.

Det viser den daglige opdatering fra Statens Serum Institut.

Den største stigning i smittetallet er sket i Vejen. Allerede onsdag kravlede kommunen op over grænsen for, hvornår myndighederne anser smittetallet som kritisk. Her havde kommunen 16 nye smittede de seneste syv dage. Det tal er nu steget til 28. Det svarer til 66 smittede per 100.000 indbyggere i kommunen, og dermed ligger kommunen nu ikke bare lidt men langt over grænsen på 30.

Også i Billund og Kolding er smitten steget markant det seneste døgn. Billund har ligget langt over den kritiske grænse siden weekenden, og nu er smittetallet steget fra 26 til 42 nye smittede de seneste syv dage. Med 158 smittede per 100.000 indbyggere er Billund den af de syd- og søndejyske kommuner, der ligger længst over den kritiske grænse. I Kolding er antallet af nye smittede steget fra 27 til 34.

Smittetal torsdag den 14. oktober

Tallene viser, hvor mange der netto er blevet konstateret smittet med coronavirus de seneste syv dage. (I parentes er tirsdagens tal)

Varde: 7 (6)

Esbjerg: 37 (34)

Fanø: 0 (0)

Billund: 42 (36)

Vejen: 28 (16)

Kolding: 34 (27)

Haderslev: 13 (12)

Tønder: 9 (6)

Aabenraa: 10 (8)

Sønderborg: 23 (27)

Kun på Fanø og i Sønderborg går det den rigtige vej. Fanø holder sig fortsat på nul nye smittede, mens smittetallet i Sønderborg falder, ligesom det har gjort hele ugen.

Nu er der 23 nye smittede i Sønderborg mod 27 onsdag. Trods den gode gænge betyder det, at Sønderborg med 31 smittede per 100.000 indbyggere akkurat overskrider den kritiske grænse.

I de resterende syd- og sønderjyske kommuner er der registreret mellem en og tre nye smittetilfælde det seneste døgn.

På landsplan er der registreret 430 nye smittede ud af 34.286 testede. Antallet af indlagte patienter med covid-19 ligger på 104 og er dermed uændret siden onsdag. Heraf ligger 17 på intensiv og 12 i respirator.

To er døde med coronavirus siden onsdag.

Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil