Annonce
Vejen

Fem landsbyer klar til køb lokalt-dagen

På lørdag den 27. oktober er der køb lokalt-dagen i Hærvejsklyngen i Vejen Kommune.

Lørdag den 27. oktober foretages den officielle åbning af Sæt pris på den by - køb lokalt-dagen.

Gesten-Bække-Hovborg-Gjerndrup-Lindknud: De fem byer i Hærvejsklyngen, Gesten, Bække, Hovborg, Gjerndrup og Lindknud, har sat alle sejl, når pilotprojektet "Sæt pris på din by - køb lokalt dagen" løber af stablen lørdag den 27.oktober.

Der er morgenkaffe og rundstykker i alle fem byer klokken 9.00. Klokken 9.30 kommer direktøren for De Samvirkende Købmænd, John Wagner til Gesten og markerer den officielle åbning af dagen med snoreklip.

Herefter vil John Wagner og formanden for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard samt nogle lokale politikere køre rundt i en lille bus et par timer og se, hvad de øvrige landsbyer byder på. Der sker mange spændende ting rundt i alle byer.

For at alle, der har lyst til en rundtur til nabobyerne, bliver der også en større bus, som alle kan tage med.

Der kører bus fra Turistkontoret i Bække klokken 10 og fra Hovborg Kro klokken 10.30. Alle der har lyst til at tage med på bustur kan køre til et af de to steder og tage med bussen, det koster ikke noget. Bussen kører rundt til alle fem byer i Hærvejsklyngen, der vil være guide med på bussen, som fortæller undervejs, om den spændende historie der er i vores område. I byerne gøres et kort stop, hvor der flere steder bydes på en lille smagsprøve af enten fast eller flydende art.

De fem byer i Hærvejsklyngen er som de eneste landsbyer med i initiativ »Sæt pris på din by - Køb lokalt«-dagen. Bag initiativet står MobilePay og bureauet Marketsquare, og direktør for MobilePay, Mark Wraa-Hansen håber, at kampagnen kan inspirere til at øge aktiviteten i og omkring de lokale butikker.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce