Annonce
112

Fem mænd prøvede at få rottweilere til at slås

Arkivfoto: Morten Stricker.

Fredericia: En anmelder kontaktede torsdag klokken 17.49 politiet, fordi personen havde observeret, at fem personer med udenlandsk udseende forsøgte at få to hunde af racen rottweilere til at slås ved Lyngsoddevej i Snoghøj. Ifølge politikommisær Kenneth Nielsen fra Sydøstjyllands Politi kunne anmelderen fortælle, at hundene tilsyneladende ikke ville slås, selvom de blev opildnet til det, mens mændene angiveligt skulle have filmet det.

Natten til torsdag er der mellem midnat klokken 7.10 registreret et muligt indbrud på en adresse på Pilevej i Taulov. Her opdagede en anmelder, at et skab ved siden af hoveddøren stod åbent. En politipatrulje kunne senere konstatere, at en kældervindue stod åbnet. Da beboeren er bortrejst på ferie, har det ikke været muligt for politiet at kortlægge, hvorvidt der rent faktisk har været en eller flere indbrudstyve inde i huset.

Klokken 0.32 natten til fredag er der fra en personbil på Snaremosevej stjålet en sort en sort pung med kreditkort, sygesikringsbevis, 500 kroner i kontanter samt en grå taske og en hudfarvet jakke fra Vero Moda. Kreditkortet er sidenhen blevet misbrugt for en værdi af 1500 kroner. Gerningsmanden har skaffet sig adgang til bilen ved at knuse en siderude, fortæller Kenneth Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce