Annonce
Aabenraa

Fem millioner fra fond: Nu skal der leges med ny teknologi

I de kreative makerspace-værksteder er der blandt andet mulighed for at programmere og lege med 3D-printere. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Aabenraa Kommune har fået knap fem millioner fra fond. De skal bruges til kreative værksteder, hvor både børn og voksne kan lege sig til viden om ny teknologi.
Annonce
Annonce

Formænd takker for penge

Formanden for kommunens kultur- og fritidsudvalg, Lars Kristensen (V), glæder sig naturligvis over de knap fem millioner kroner:

- I Aabenraa Kommune arbejder vi aktivt med at se muligheder i teknologi og digitalisering. Derfor glæder det mig, at vi har fået tilskud fra Villum Fonden, så vi kan etablere et stationært makerspace i NygadeHuset, hvor alle vil få mulighed for at lege og lære med teknologi.

Om den mobile del af projektet siger Lars Kristensens partifælle og formandskollega i børne- og uddannelsesudvalget, Kirsten Nørgård Christensen, i pressemeddelelsen:

- Det skaber en enestående mulighed for at styrke teknologiforståelse og fokus på science lokalt i skoler og fritidstilbud rundt om i kommunen.

Velux står bag fond

  • Villum Fonden og VELUX Fonden er almennyttige fonde, der støtter forskning, miljø, sociale og kulturelle formål i ind- og udland. I 2018 uddelte de to fonde tilsammen 888 millioner kr.
  • Begge fonde er stiftet af civilingeniør Villum Kann Rasmussen, grundlægger af bl.a. VELUX A/S.
  • Kilde: www.veluxfoundations.dk

Aabenraa: Aabenraa Bibliotekerne har gennem længere tid haft makerspace på programmet - kreative værksteder, hvor man bare har kunnet møde op og sysle med blandt andet robotbygning, 3D-print og programmering.

Nu bliver der mulighed for at brede tilbuddet ud.

I en pressemeddelelse fortæller Aabenraa Kommune, at man netop har fået tilsagn om 4,85 millioner kroner fra Villum Fonden. Penge, der er øremærket projektet "Makerspaces i Aabenraa Kommune – både stationært og mobilt".

Formålet er give borgere i kommunen - unge som ældre - mulighed for at møde og anvende ny teknologi gennem en legende og lærende tilgang. Det skal dels ske med mobile værksteder, men med støtten fra Villum Fonden bliver der nu også mulighed for at lave et fast makerspace i NygadeHuset.

Projektet bliver udviklet og ført ud i livet i tæt samarbejde med udvalgte skoler og NygadeHuset, og det er Aabenraa Bibliotekterne, der har ansvaret for det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kritisk corona-udvikling: Smitten stiger stadig i Kolding og Esbjerg

Danmark

På kanten af kaninhullet

Varde

Birgit fulgte sin mand i døden

Annonce