Annonce
Kolding

Fem millioner kroner skal forbedre uheldsramte vejkryds

Baseret på erfaringerne fra et forsøg bliver det nu gjort permanent, at man kun må svinge til højre, når man kører ud fra Skovbogade til Vejlevej. Kort: Kolding Kommune
Så har Koldings vejpolitikere udskrevet checken, så krydsene ved Venstre Ringgade og Ålykkegade og Skovbogade kan udbygges. Det vil efter alt alt dømme  betyde langt færre uheld i fremtiden.
Annonce

Kolding: Nu bliver det snart meget lettere og mere sikkert at være trafikant på Vestre Ringgade, Skovbogade og Ålykkegade, hvor masser af bilister oplever at holde i kø, og hvor rigtig mange cyklister er kommet til skade i det stærkt trafikerede område.

Uheldene ved Skovbogade skyldes, at svingende bilister overser cyklister, som kommer susende ned ad Vejlevej, og de overses ikke kun på grund af høj fart, men også fordi forholdene er uoverskuelige især i myldretiden.

Det vil Koldings politikere gøre noget ved.

Derfor har teknik- og klimaudvalget netop udskrevet en check på fem millioner kroner til en ombygning af Vestre Ringgade/Ålykkegade-krydset, som samtidig giver mulighed for også at ombygge Vejlevej/Skovbogade-krydset og indføre faste svingrestriktioner.

Vejprojektet tager udgangspunkt i de erfaringer, kommunen høstede i 2018, da Skovbogade som et forsøg blev lukket.

Uheld

  • I alt er der i løbet af otte år registreret syv uheld med biler, der har påkørt cyklister eller knallertkørere - men erfaringsmæssigt ved Kolding Kommunes trafikeksperter, at kun hvert tiende uheld registreres. Med andre ord er der formentlig sket 60-80 uheld i krydset ved Skovbogade siden 2011.
  • I dag oplever bilisterne på Vejlevej på strækningen mellem Galgebjergvej og Låsbygade ofte dobbelt så lang rejsetid som normalt i spidsbelastnings-perioderne.

På Vestre Ringgade skal der anlægges et højresvingsspor mod Ålykkegade, og venstresvingssporet forlænges både fra nord og syd for at forebygge den opstuvning af trafikken, der sker på stedet i dag.


På den måde bliver forholdene ikke kun mere sikre. Vi imødekommer også det behov, der opstår, når trafikken stiger i forbindelse med den kommende bebyggelse ved Stadionvej.

Jakob Ville (V), formand for teknik- og klimaudvalget


På Ålykkegade anlægges et ekstra spor frem mod Venstre Ringgade, og mod Engstien etableres der et svingsspor på Ålykkegade, så trafikken mod Engstien ikke generer trafikken på Ålykkegade.

Endelig bliver der anlagt cykelbaner på Ålykkegade op mod Vestre Ringgade, og det bliver kun muligt at svinge til højre, når man kører ud fra krydset Vejlevej/Skovbogade.

Annonce

Coronapenge

Formand for teknik- og klimaudvalget, Jakob Ville (V), ser frem til, at forholdene i området bliver forbedret for trafikanterne.

- På den måde bliver forholdene ikke kun mere sikre. Vi imødekommer også det behov, der opstår, når trafikken stiger i forbindelse med den kommende bebyggelse ved Stadionvej, siger Jakob Ville med henvisning til, at Birch Ejendomme her er på vej med 86 boliger.

Investeringen i vejene omkring Ålykkegade er en af de mange forbedringer, politikerne foretager i forbindelse med coronakrisen for at holde beskæftigelsen i gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce