Annonce
Rejser

Fem p-råd: Undgå p-bøder på bilferien

Trafik- og parkeringsregler varierer fra land til land. Ofte er parkeringsreglerne lokale og langt fra Danmarks. Derfor er det en god idé at undersøge reglerne hjemmefra, så du undgår p-bøder på ferien. Budget giver her gode p-råd. Foto: Colourbox
Biludlejningsfirmaet Budget giver fem gode råd til, hvordan man undgår parkeringsbøder på bilferien.

1. Vælg betalingsparkering i stedet for at parkere på offentlig vej

Det koster lidt mere, men det kan være en fordel at finde en betalingsparkering. På den måde slipper man for at skulle sætte sig ind i lokale parkeringsregler, der ofte kan være indviklede. Fordelen er også, at bilen er parkeret mere sikkert end på gaden.

Annonce

Hvad er en MKP?

Karetmager Mikkel Kristian Pedersen etablerede i februar 1923 firmaet M. K. Pedersen som en produktionsvirksomhed for karrosserier.

I 1950'erne begyndte virksomheden at producere glasfibervogne, der i udtryk og former var inspireret af Volkswagens rugbrød, og som blev ekstremt populære i de næste tre årtier. MKP-produktionen ophørte 1988.

I Danmark var der ifølge Danmarks Statistik 127.705 registrerede campingvogne pr. 1 januar 2019.

MKP-klubben vurderer, at de 1000 af dem er MKP-vogne.

2. Parker inden for båsene

Lykkes det at finde en p-plads, og den er med afmærkede streger, skal man være opmærksom på at parkere inden for stregerne. Ikke alle byer ser gennem fingre med, at man holder blot et par centimeter over stregen.

3. Stil p-skiven – og tjek, om den er godkendt i udlandet

En tommelfingerregel er, at i nord- og vesteuropæiske lande er p-pladser ofte reguleret med parkeringsskiver. Længere mod sydøst skal man ofte betale for parkering i et parkometer. I Tyskland skal man for eksempel være ekstra opmærksom de steder, hvor man kan parkere med p-skive, for den ser anderledes ud end i Danmark. Derfor gælder den danske p-skive ikke. Man skal i stedet have en tysk. En tysk p-skive skal indstilles til den næste påbegyndte halve time. Har du en elektronisk p-skive skal det være en, der er godkendt af de tyske myndigheder.

Foto: Colourbox

4. Tjek om der er forskellige regler på forskellige sider af vejen

I nogle lande, blandt andet Spanien, skal man på ensrettede veje parkere i den side af vejen, hvor husene har ulige numre - på dage med ulige dato. Til gengæld skal man parkere på den side af vejen, hvor husene har lige numre på dage med lige dato

5. Lej bil med gps, som viser vej til p-plads og hent en lokal p-app

Har du lejet en Budget-bil med GPS på ferien, så vil den typisk hjælpe dig med oplysninger om parkeringsforhold og vise vej til parkeringsanlæg, det samme kan Budget Travel Partner. Der findes desuden en lang række apps, der kan hjælpe med at finde og betale for parkering i forskellige byer, blandt andet appen Parkme til både Iphone og Android.

Er skaden sket? Hvis du får en bøde – eller bilen blive fjernet

Nogle lande bruger hjulklamper. Andre fjerner bilen, hvis den holder ulovligt parkeret. I de tilfælde skal man henvende sig til de lokale myndigheder. Husk, at man ikke slipper for at betale en p-bøde, fordi man holder ulovligt parkeret i en lejet bil. Udlejningsselskabet modtager som regel bøden og sender den videre til dig med risiko for, at betalingsfristen er overskredet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Danmark For abonnenter

43 kommuner driver ulovlige solcelleanlæg: Nu risikerer investeringer for millioner at ryge i skraldespanden

Annonce