Annonce
Udland

Fem personer er omkommet i jordskælv i Filippinerne

Edwin Espejo/Ritzau Scanpix
Jordskælv i Filippinerne koster fem personer livet. Mindst 27 er kvæstede, og 15 bygninger er beskadiget.

Fem personer er omkommet og snesevis er kommet til skade efter et jordskælv i Filippinerne.

Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Jordskælvet med en beregnet størrelse på 6,3 ramte onsdag aften lokal tid i den sydlige del af landet. Skælvet udløste jordskred og forårsagede brand i et indkøbscenter.

Tidligt torsdag morgen lokal tid er der registreret endnu et jordskælv, som med en beregnet styrke på 5,3 var knapt så voldsomt. Der er foreløbig ingen meldinger om ødelæggelser eller tilskadekomne som følge af dette.

Jordskælvet onsdag aften sendte folk på flugt fra indkøbscentre og bygninger. Patienter på et hospital blev desuden evakueret af frygt for et bygningskollaps.

I byen Magsaysay i Davao el Sur blev hovedparten af boligerne ødelagt af rystelserne. En toårig pige omkom, da hun blev ramt af en genstand, mens hun lå og sov, oplyser byens informationschef, Anthony Allada.

En mor og hendes barn døde, da deres hus blev begravet i et mudderskred, som blev udløst af jordskælvet, tilføjer han.

- Det er første gang i mit liv, at jeg oplever sådan et jordskælv, sagde borgmesteren i Davao City, Sara Duterte.

Davao er præsident Rodrigo Dutertes hjemby og en af de mest befolkningsrige i landet.

I andre af de ramte områder døde en syvårig pige, da en mur i hendes hjem styrtede sammen. Desuden blev en mand erklæret for død, efter at han var bragt til et hospital med et hjerteanfald.

I General Santos City udbrød der brand i et indkøbscenter lige efter jordskælvet. Flammerne raserede tre etager, men alle kunder og butiksansatte slap ud, oplyser civilforsvaret i Filippinerne.

Mindst 27 personer er kommet til skade som følge af jordskælvet. Desuden er der sket skader på 15 bygninger. Det oplyser en talsmand for det nationale katastrofeberedskab til nyhedsbureauet Reuters.

Filippinerne er jævnligt udsat for jordskælv.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce