Annonce
Vejen

Fem projekter deler kvart million kroner fra Landdistriktspuljen

Projektet med ny minigolfbanebane i Øster Lindet er nået gennem nåleøjet hos landdistriktsudvalget. 80.000 kroner er projektet indstillet til at modtage. Foto: Dorthe Andresen
Landdistriktsudvalget havde et stort ansøgerfelt at vælge imellem, da årets pulje skulle uddeles. Næstformanden Børge Jensen, Sdr. Hygum, genvalgt for en ny periode.
Annonce

Vejen Kommune: Spændingen er udløst. Hvert år uddeler Vejen Kommunes landdistriktsudvalg en kvart million kroner.

Ni ansøgninger har udvalget modtaget denne gang, og det er et stort ansøgerfelt. Derfor har udvalget, som består af repræsentanter fra Vejen Byråd med borgmester Egon Fræhr som formand samt repræsentanter for lokalrådene, denne gang besluttet, at flest mulige skulle have gavn af puljen. Til gengæld ydes der ikke støtte til de fulde beløb, der er søgt om.

Fire ansøgninger har fået afslag, men fra udvalget konstateres det, at afslaget ikke er ensbetydende med, at projekterne ikke er støtteberettigede.

Det er Bække, Hovborg, Lindknud, Øster Lindet og Tobøl, som er indstillet til at få del i de 250.000 kroner.

Annonce

Projekterne

Projektet i Bække står til at få 25.000 kroner til planerne om at etablere et lapidarium ved Bække Kirkegård. Lokalrådet i Bække har sammen med Veerst-Bække Lokalarkiv gennem et stykke tid arbejdet på at sikre en række gravsten med både lokal historisk betydning samt den historie, der gennem gravstenene fortæller om områdets udvikling fra bondesamfund til del af det moderne Danmark.

Den stiplede linje er trampestiens forløb i Tobøl, mens den røde farve er den syv meter lange bro over Tobøl Bæk.

I Hovborg er der planer om at blive til en natur-landsby. Hovblomst er en gruppe af borgere fra Hovborg, der er gået sammen som et udvalg under Hovborg Lokalråd og Hovborg Borgerforening. Udvalget arbejder for dels at forskønne byen til gavn for borgerne og de mange turister, dels at Hovborg på sigt skal blive en grøn by, hvor biodiversiteten forbedres, insekter, fugle og smådyr som f.eks. pindsvin, frøer m.v. får gode livsbetingelser. Projektet er indstillet til at modtage 40.000 kroner.

Næstformand genvalgt

Landdistriktsudvalget i Vejen Kommune har på sit seneste møde valgt næstformand.

Næstformanden er valgt af repræsentanterne for lokalrådene. Der var genvalg af Børge Jensen, Sdr. Hygum.

Formand for landdistriktsudvalget er borgmester Egon Fræhr.

Det største beløb står Lindknud til at modtage; nemlig 93.000 kroner. Vækst og forskønnelse i Lindknud er overskriftet. Der er tale om et fællesprojekt mellem Vejen Forsyning og borgere i Lindknud. For at opnå synergieffekt og bedst mulig udnyttelse af ressourcer er arealet ved Lindknud-Hallen foreslået etableret som et område, der er egnet til nedsivning af overfladevand, bufferzone ved ekstrem nedbør. Området vil efter omlægning stadig kunne anvendes til ophold og parkering.

Annonce

Minigolf og trampesti

Projektet i Øster Lindet, som er indstillet til 80.000 kroner, handler om anlægget af den nye minigolfbane ved Landsbyhuset. Minigolf er en aktivitet, der er med til at udvikle en fælles og sundhedsfremmende livsstil for hele familien, og banen kommer til at ligge meget centralt i byen.


Fire ansøgninger har fået afslag, men fra udvalget konstateres det, at afslaget ikke er ensbetydende med, at projekterne ikke er støtteberettigede.


Femte og sidste projekt er i Tobøl, hvor Borgergruppen for stiforbindelse ansøger om tilskud til anlæg af trampesti og anlæg af bro over Tobøl Bæk. Der er tidligere indgået aftale mellem lodsejere og borgergruppen og mangler derfor kun kommunens formelle tilladelse. Projektet får 12.000 kroner.

Der var afslag til projekter med bålhytte og shelter i Gjerndrup, miniskov i Glejbjerg, multibane i Sdr. Hygum samt sørensning i Skodborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Endelig kom sneen

Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Trekantområdet

Xenia afleverer sine børn for at kunne passe andres: - Folk gør bestemt, hvad de kan

Annonce