Annonce
forside

Fem punkter som er vigtigere end Mogens

Fem punkter som er vigtigere end Mogens. Dansk Folkeparti og Venstre er enige om, at det er vigtigt at bruge byrådets tid på at stille spørgsmål ved Mogens Rerups ret til at ytre sig. Med al respekt for Mogens, så mener jeg, at vores byrådspolitikere har en del vigtigere ting at sætte på dagsordenen. Her er fem forslag:

1) Flere ressourcer til ældreplejen - kan vi f.eks. frigøre flere midler og samtidig sætte gang i en tillidsdagsorden, hvor alle overflødige kontrolopgaver fjernes.

2) Evaluering af investeringer i jobcenteret - man vil investere penge i jobcenteret for at få flere borgere ud på arbejdsmarkedet. Det har vi gjort tidligere, men uden effekt. Vi har fortsat til gode at undersøge og diskutere hvorfor?

3) Evaluering af forløbet omkring VUC-Syd - hvad kan byrådet og Haderslev Kommune lære af det VUC-forløb? Hvad gik galt og hvorfor? Hvordan kan vi gøre det bedre fremover?

4) Rammer for elever med særlige behov i Haderslev nye skole - en ekstra diskussion af tegningerne til den nye skole for at sikre, at den også vil blive egnet til elever med særlige behov.

5) Muligheder for bedre normeringer i daginstitutioner - tid til børn er afgørende i forhold til at sikre tryghed, trivsel og udvikling. Man bør kigge på, hvordan man sikrer ordentlige normeringer. Dette gælder budgetmæssigt, og det gælder i form af mere tillid og mindre kontrol.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

112

Sag mod bisidder, der hængte jobcenter-ansatte ud på YouTube, er blevet udsat: Dommeren undersøges for at være inhabil

Annonce