Annonce
Sydjylland

Fem regionrådsudvalg konstitueret

Bo Libergren (V) er 48 år og har siddet i det syddanske regionsråd, lige siden regionerne blev dannet. Han har tidligere beskæftiget sig med det nære sundhedsvæsen ? både i Fyns Amt og i Region Syddanmark

Umiddelbart efter regionsrådsmødet i Region Syddanmark mandag den 22. januar blev fem af regionens i alt ni udvalg konstitueret.

Udvalget for det nære sundhedsvæsen

Det bliver Bo Libergren (V), der sætter sig i formandsstolen i Region Syddanmarks Udvalget for det nære sundhedsvæsen. Som næstformand har udvalget udpeget Marianne Mørk Mathiesen (løsgænger).

11 politikere kommer til at sidde i udvalget, og de skal beskæftige sig med det tværsektorielle sundhedssamarbejde mellem sygehusene, de praktiserende læger og kommunerne - både hvad angår fysiske og psykiske sygdomme.

Foruden formand og næstformand består udvalget af: Anja Lund (V), Gitte Frederiksen (V), Thies Mathiasen (DF), Morten Brixtofte Petersen (R), Andrea Terp (S), Jørn Lehmann Petersen (S), Meho Selman (S), Vibeke Syppli Enrum (EL), Annette Blynel (SF).

Annonce
Søren Rasmussen var også medlem af regionsrådet i perioden 2015-2017, og han er nuværende 1. viceborgmester i Kolding Kommune, hvor han har siddet i byrådet i perioden 1994-1997 samt fra 2002 til i dag.

Præhospitaludvalget

Region Syddanmarks Præhospitaludvalg har konstitueret sig og valgt Mads Skau til formand med Bente Gertz (S) til næstformand i udvalget.

Præhospitaludvalget skal beskæftige sig med den præhospitale indsats og sundhedsberedskabet. Udvalget følger løbende ambulancedriften og responstiderne. Udvalgets øvrige medlemmer er: Ida Damborg, SF, Lene Thiemer Hedegaard, S, Olfert Krog, DF, Tage Petersen, V og Ulrik Sand Larsen, V.

Tage Petersen var også medlem af regionsrådet i perioden 2014-2017, hvor han var formand for Sundhedssamordningsudvalget. Han er derudover også medlem af byrådet i Sønderborg.

Udvalget for regional udvikling

Udvalget for regional udvikling valgte at pege på Søren Rasmussen (DF) som ny formand. Næstformand bliver Preben Jensen (V).

Udvalget består af desuden af: Preben Friis-Hauge (V), Kurt Jensen (V), Carsten Sørensen (DF), Karsten Uno Petersen (S), Poul Andersen (S), Karsten Fogde (SF), Vicky Lorenzen (SF).

Regionsrådet besluttede desuden at udnævne Preben Jensen til særlig repræsentant for dansk-tysk samarbejde.

Thies Mathiasen har siddet i regionsrådet for Dansk Folkeparti siden 2010. Han er 2. næstformand for Region Syddanmark og har siden 2014 været formand for regionens psykiatri- og socialudvalg. Ved siden af sit politiske hverv driver Thies Mathiasen en klinik i Haderslev.

Psykiatri- og socialudvalget

61-årige Thies Mathiasen fra Dansk Folkeparti er klar til endnu en omgang som formand for regionens psykiatri- og socialudvalg. Morten Brixtofte Petersen (R) er valgt til næstformand.

Psykiatri- og socialudvalget består desuden af: Ulrik Sand Larsen (V), Mette Bossen Linnet (V), Gitte Frederiksen (V), Pia Tørving (S), Bente Gertz (S), Anne-Marie Palm-Johansen (DF), Vicky Lorenzen (SF).

Mads Skau er nyvalgt medlem af det syddanske regionsråd. Han har tidligere været medlem af både byrådet i Vojens og det sammenlagte byråd i Haderslev Kommune.

Udvalget for uddannelse og arbejdskraft

Tage Petersen er valgt til formand for Udvalget for uddannelse. De øvrige medlemmer er: Poul Andersen (S), næstformand, Henriette Schlesinger (V), Kristian Nørgaard (V), Carsten Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce