Annonce
Esbjerg

Fem riddere frem for en borgmester: Byråd til etikette-øvelse forud for dronninge-besøg og overrækkelse af ridderkors.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) yderst til venstre sammen med fire nyslåede riddere og en enkelt, der blev opgraderet. Ved siden af borgmesteren ses S-gruppeformand Jørgen Ahlquist, Borgerlistens Henrik Vallø, Socialdemokratiets veteran, Hans Erik Møller, Preben Rudiengaard (V) og Henning Ravn (V). Foto: Jacob Schultz
Byrådsmedlemmerne i Esbjerg fik mandag aften en todelt oplevelse: Dels en indføring i etikette forud for det kommende regent-besøg, dels overrækkelse af ridderkors til fem byrådspolitikere.

Esbjerg Kommune: Den 31. august gæster Dronningen Esbjerg, hvor hun blandt andet hilser på medlemmerne af Esbjerg Byråd som en del af den officielle modtagelse.

På Esbjerg Rådhus er man tilsyneladende fast besluttet på at sikre, at ingen gør sig uheldigt bemærket i den forbindelse, for inden borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) mandag aften overrakte ridderkors til fem byrådspolitikere, forestod event-koordinator Kirsten Kirchner et lille rollespil og en øvelse i hilse-etikette. Det foregik dog for lukkede døre, så tilhørerne og de familiemedlemmer, der var inviterede til at se overrækkelsen af ridderkorsene, måtte nøjes med at betragte anstrengelserne gennem glasruderne ind til byrådssalen.

Esbjerg Kommune har i denne byrådsperiode valgt at anerkende mange års loyalt arbejde i borgernes tjeneste ved at indstille byrådsmedlemmer med lang anciennitet til Ridder af Dannebrog, hvilket to byrådsmedlemmer er blevet hædret med tidligere i perioden – nemlig John Snedker (S) og Jakob Lose (V).

Annonce

Politikere blev hædret

Mandag aften blev yderligere fem byrådsmedlemmer hædret, nemlig Hans Erik Møller (S), den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Ahlquist, Henning Ravn (V), Henrik Vallø (Borgerlisten) og Venstres Preben Rudiengaard, der rykkede op i geledderne og blev udnævnt til ridder af 1. grad af Dannebrogordenen. Denne orden adskiller sig fra den lavere orden i sølv, som de andre fik, og som Rudiengaard allerede har, ved at være finere og i guld.

Mandag blev der i forlængelse af byrådsmøde uddelt fem ridderkors til byrådsmedlemmer. Her hæfter borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) ridderkorset på Hans Erik Møller (S), mens Henrik Vallø og Preben Rudiengaard ser til. Foto: Jacob Schultz

Hans Erik Møller har i over tre årtier været en del af Esbjerg Byråd:

- Det betyder også, at du har været med til at sætte retningen og træffe beslutninger, som har berørt mange mennesker. Ingen sag har været for lille, og du sætter dig grundigt ind i alle facetter. Din erfaring spænder utrolig bredt, og denne solide ballast bringer du til stadighed i spil, og du har ydet et imponerende bidrag til udviklingen af vores kommune. Det skylder vi dig stor tak for, lød det blandt andet fra borgmester til Hans Erik Møller.

Borgmesteren havde roser til alle fem - Jørgen Ahlquist har siden 1998 været en fast bestanddel af byrådene. Først i Ribe Kommune og siden i storkommunen Esbjerg:

- Meget velfortjent får du nu denne hæder for at have præget udviklingen i 23 år. Med ægte iver har du kastet dig over mange forskellige fagområder, og du har opnået stor indsigt i komplekse emner. Du har taget din rolle som ambassadør for kommunen meget seriøst, og gennem dit mangeårige politiske virke har du bidraget konstruktivt og positivt til udviklingen af kommunen. Det kan vi andre kun have stor respekt for, lød det fra borgmesteren, inden han gik videre til Henrik Vallø, der har 19 års arbejde for borgerne i kommunen bag sig:

- Du havde lige en pause fra byrådsarbejdet fra 2006 til 2010, hvor du blandt andet prøvede de landspolitiske ambitioner af. Men det blev det lokalpolitiske, der vandt. Det har borgerne i kommunen og dine byrådskolleger nydt godt af.  Erfaringen har dog aldrig gjort, at du har slækket på engagementet. Her i byrådssalen kender vi dig som en politiker med stærke værdier, som ikke går af vejen for at stille kritiske spørgsmål til sager, hvor du mener der er behov for at få gravet lidt dybere, lød det fra Jesper Frost Rasmussen.

Henning Ravn (t.h.) takker for ridderkorset og de pæne ord, mens Preben Rudiengaard (i midten) med et smil ser på.  Foto: Jacob Schultz

Venstres Henning Ravn har været med siden 2002 - først i den tidligere Bramming Kommune og siden i Esbjerg Kommune:

- Igennem 19 år har du arbejdet med og fået stor indsigt i en række fagområder. Ikke mindst på sundhed- og omsorgsområdet har du sat dit præg, da du i to byrådsperioder var formand for Sundhed & Omsorgsudvalget. Din interesse for dette område viser du også som næstformand i Sundhedskoordinationsudvalget i Region Syddanmark. Du har derigennem været med til at tegne linjerne i en vigtig del af kernevelfærden i kommunen og regionen. Det har ligget dig meget på sinde at være med til at skabe velfungerende rammer for borgerne, sagde Jesper Frost Rasmussen, inden han også gav tidligere folketingsmedlem Preben Rudiengaard, der ikke genopstiller ved det kommende kommunalvalg, flotte ord med på vejen:

Preben Rudiengaard (V) blev ridder af 1. grad af Dannebrog.  Foto: Jacob Schultz

- Det er med stolthed, at vi i dag kan hædre dig som ridder af 1. grad af Dannebrog. Igennem dine mere end 25 år i byrådet har du sat dit tydelige præg på udviklingen først i den tidligere Ribe Kommune, hvor du var borgmester fra 2002 til 2007, og siden her i Esbjerg Kommune. På din venlige og behagelige måde har du i dit politiske virke ydet en stor indsats både for Esbjerg Kommune og i Folketinget. Det plejer at være dig, der holder tale for mig og for resten af byrådet, når du ved de årlige budgetforhandlinger lige får sammenkogt byrådsarbejdet på poetisk vis, og på din egen finurlige måde slipper afsted med at være særdeles fræk overfor dine kolleger. Og vi sætter pris på det og kommer til at savne det.  Du er en politiker med stærke værdier og med respekt for alle, du arbejder sammen med. At du nu får denne hæder, er derfor meget velfortjent, sagde Frost Rasmussen.

En glad gruppeformand for Socialdemokratiet, Jørgen Ahlquist, takkede borgmesteren for overrækkelsen af ridderkorset og de medfølgende ord. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Esbjerg For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ribe-Bramming

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Varde

Nu er firmaet bag Danmarks bedste burger flyttet ud af kommunen: Slut med naboklager over lugten af stegte løg

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Sydjylland

Smitteproblemer bliver mindre i fem kommuner, men trænger sig på i en anden: Syd- og sønderjysk kommune har nu tre-cifret smittetryk

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Esbjerg

Superforskeren Julie får børn til at sige nej til alkohol gennem virtuelt festspil

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Se videoen med kite-surfing på oversvømmelserne: Flere har taget en hurtig tur på regnmasserne

Sydjylland

Anders troede, han skulle stemme på Venstre, men kandidattest pegede på et andet parti: - Det er stof til eftertanke

Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-producent af malkeudstyr er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Esbjerg For abonnenter

Passer kvæg fra hesteryg i fantastisk natur: Marie nyder landbrugslivet i Canadas bjerge

Tønder

Vilde fugle i Vadehavet er blevet smittet med fugleinfluenza

Annonce