Annonce
Kolding

Fem skoler og daginstitutioner ramt af coronasmitte: 115 børn og ansatte er sendt hjem som nære kontakter

Det er blandt andet her på Vonsild Skole, at et tilfælde af coronasmitte har betydet, at elever og medarbejdere har måttet sendes hjem som nære kontakter. Foto: Google Street View
Efter flere uger med kun meget få tilfælde af coronasmitte på skoler og i daginstitutioner i Kolding, er flere steder efter den øgede genåbning nu ramt af smitte.

Kolding: Efter flere uger med minimal coronasmitte på skoler og daginstitutioner i Kolding Kommune, tager smitten nu til her i kølvandet på den øgede genåbning af samfundet.

I løbet af de seneste dage er der konstateret smitte på fem skoler og daginstitutioner, som har betydet, at hele klasser eller børnegrupper har måttet sendes hjem i isolation og til test, fordi de er nære kontakter til den smittede.

I alt 97 børn og 18 medarbejdere fordelt ud på de fem steder er sendt hjem som nære kontakter.

Annonce

På Vamdrup Skole er en elev på 4. årgang smittet, 20 elever og en medarbejder er vurderet til at være nære kontakter.

På Vonsild Skole er det en elev i 9. klasse, som har fået positivt testsvar, og det betyder, at 23 elever og to ansatte er sendt hjem som nære kontakter.

En medarbejder i daginstitutionen Over Vejen er konstateret smittet ved den mobile testenhed, der kører rundt og tester medarbejderne, og det betyder, at 24 børn og to medarbejdere er sendt hjem som nære kontakter.

Stigende antal smittede unge

I daginstitutionen Trekløveren er det også en medarbejder, som er smittet, og her er 16 børn og fem medarbejdere nære kontakter og dermed sendt hjem.

Endelig er der også konstateret smitte hos en medarbejder hos STU Christiansfeld, der er et specialundervisningstilbud for blandt andet unge multihandicappede, udviklingshæmmede og unge med autisme. Her er 14 elever og otte ansatte sendt hjem.

For alle de børn, unge og medarbejdere, der er sendt hjem som nære kontakter, gælder det, at de må komme tilbage, når de har fået negativt svar på to coronatest.

På den daglige oversigt over smittetal i alle landets kommuner er det også tydeligt at se, at smitten er steget blandt børn og unge i Kolding i den seneste tid.

I begyndelsen af maj var der næsten ingen børn og unge under 20 år, som var smittet. Men af de 44 smittetilfælde, der er blevet opdaget i Kolding i de seneste syv dage, er hele 17 af dem mellem 0 og 19 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

22-årige Katarina var solgt første gang hun sad bag rattet i en bus:  - Det var fedt og overvældende pludselig at styre sådan et kæmpe køretøj

Annonce