Annonce
Billund

Fem steder bliver byggegrundene billigere i Billund Kommune

Fem steder i kommunen er det blevet besluttet at sætte priserne på byggegrunde ned. Konservative ville gerne have justeret priserne nedad endnu flere steder, men det forslag blev stemt ned. Arkivfoto

Billund Kommune justerer priserne på byggegrunde fem steder i kommunen. Konservative havde håbet på at få priserne sat ned endnu flere steder.

Billund Kommune: Fem steder i Billund Kommune bliver det nu billigere at erhverve sin egen grund. Politikerne har besluttet at imødekomme de vurderinger, der er kommet fra en uvildig ejendomsmægler.

- Vi har fået nogle ejendomsvurderinger ind på, hvor meget nogle af grundene er værd. Det har så resulteret i, at vi nogle steder har ændret priserne, siger borgmester Ib Kristensen (V).

Det var Konservative, som rejste debatten og foreslog priserne på byggegrunde sænket i Vorbasse og Sdr. Omme. Det forslag blev udvidet til, at der blev set nærmere på byggegrundene i hele kommunen, og derfor er det også i Skjoldbjerg og Stenderup-Krogager, at fremtidige købere kan få glæde af billigere grunde.

Annonce

Her bliver priserne ned

Følgende fem steder har Billund Kommune besluttet at sænke priserne på byggegrunde:

Krogagergårdvej i Stenderup-Krogager.

Tribinivej i Vorbasse.

Dalagervej i Vorbasse.

Købmandsvej i Skjoldbjerg.

Møllegrunden i Sdr. Omme.

K havde håbet på mere

Konservative havde gerne set, at priserne i alle tilfælde blev justeret ned til den vurdering, der var kommet fra den uvildige mægler, men i en række tilfælde kommer priserne til at stå ved magt.

- Argumentationen var, at der inden for den seneste tid er solgt grunde i de områder, og at det viser, at man kan sælge dem til den pris, de står til. Det kan der nogle steder være noget om, for i Rahbæksparken i Sdr. Omme har priserne fået en justering, så de har et niveau, der gør, at de kan sælges. Derfor er det fair nok, at de ikke bliver justeret ned igen. Men andre steder er der ikke blevet solgt nogle grunde i fem-otte år, og fordi der så pludselig bliver solgt en grund, er det argumentet for, at man ikke vil justere prisen, siger Allan Munk Nielsen (K).

Grundene, som bliver justeret, er udbudt til mellem 180.000 og 330.000 kroner stykket. Hvor meget de bliver sat ned i pris, er imidlertid svært at vurdere, forklarer borgmesteren.

- Det er ikke let at sætte tal på, hvor meget de falder. Der er sat nogle principper ind i forhold til ejendomsmæglervurderingerne. Men grundene bliver billigere. Især i Sdr. Omme bliver det væsentligt billigere. Det er der, den største reduktion er, siger Ib Kristensen.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce