Annonce
Kolding

Fem store varebiler stod i flammer på Venusvej: Politiet efterforsker årsagen

I øjeblikket er der ikke noget, der tyder på, at der skulle være sket en forbrydelse, men det kan ændre sig, når politiet får svar på brandundersøgelserne.

Kolding: Sydøstjyllands Politi efterforsker i øjeblikket, hvorfor fem store varebiler natten til mandag pludselig stod i flammer på Venusvej 15.

Det fortæller Finn Ellesgaard Nielsen, vicepolitiinspektør og leder af Patruljecenter Syd.

- På nuværende tidspunkt er der ikke noget, der tyder på en forbrydelse. Men det kan være svært at se med det samme. Lige nu venter vi på undersøgelserne, der kan give et svar, siger Finn Ellesgaard Nielsen, der fortæller, at tre biler brændte ud og to blev reddet.

Annonce

Overtændte biler

Brandvæsenet blev tilkaldt til stedet natten til mandag klokken 00.49. Her kunne de ifølge indsatsleder Jan Riis konstatere, at der var ild i fem store varebiler et stykke fra bygningerne.

- Vi sætter ind fra den ene side med noget højtryk for at redde den ene bil, der var en lastbil. Det lykkes, men de andre varebiler brænder ud, fordi de var overtændt. Det vil sige, at de var omspændt af flammer, siger Jan Riis, der fortæller, at han ikke kan oplyse mere om brandårsagen, da det ligger i politiets hænder at finde ud af, hvad der er sket.

Ud over varebilerne gik der ikke ild i andet.

- De stod heldigvis uden for indhegningen, så de stod helt for sig selv, siger indsatslederen.

JydskeVestkysten har talt med virksomheden Bache A/S, der har adresse på Venusvej 15. Virksomheden oplyser, at tre af bilerne tilhørte dem, og at branden er meldt til både forsikring og politi. De ønsker dog ikke at kommentere yderligere, så længe sagen verserer.

TrekantBrand måtte rykke ud til bilerne, der stod i flammer. Arkivfoto: Torben Glyum
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Annonce