Annonce
Esbjerg

Fem store virksomheder bag ambitiøst initiativ: Esbjerg skal rekruttere arbejdskraft fra hele landet

Med initiativet håber Education Esbjerg at skaffe mere kvalificeret arbejdskraft til Esbjerg. Det sker i samarbejde med en række af byens store virksomheder. Foto: Education Esbjerg
Education Esbjerg og en række af byens store virksomheder har indgået et samarbejde for at sikre kvalificeret arbejdskraft til lokalområdet. Det sker gennem et ambitiøst graduateprogram, hvor nyuddannede i to år kommer til at arbejde på tværs af virksomheder som Viking, Blue Water Shipping og Semco.

ESBJERG: En nyligt udsendt rapport fra analysefirmaet Højbjerre, Brauer og Schultz dokumenterer, at Esbjerg og Sydvestjylland står over for en kæmpe udfordring med at tiltrække og fastholde færdiguddannede kandidater.

Derfor har Education Esbjerg i samarbejde med en række virksomheder iværksat et program kaldet Co-Bu, der skal fastholde og tiltrække dygtige nyuddannede, mens det også skal vise de lokale virksomheders evne til at arbejde sammen.

- Esbjerg skal markere sig med initiativer, der ikke bare er kopier af det, andre byer har, men som er noget særligt. Esbjerg Kulturelle Ungdomsfond er ét eksempel herpå, det tætte samarbejde mellem unge, studerende og virksomheder et andet. Og nu kommer så et fantastisk graduate program, der også får sin egen helt særlige udformning og kvalitet i Esbjerg, udtaler Erling Petersson, leder af Education Esbjerg, i en pressemeddelelse.

Annonce

Stort netværk på kort tid

Hensigten med programmet er, at de nyuddannede får mulighed for at prøve kræfter med flere forskellige virksomheder i håbet om, at de på den måde bliver trukket til Esbjerg.

- Hvor man i traditionelle graduateprogrammer arbejder i forskellige afdelinger i løbet af sin ansættelsesperiode, er det unikke ved Co-Bu, at du i løbet af to år får lov til at prøve kræfter af hos tre virksomheder. Det vil give dig som nyuddannet optimale betingelser for bred erhvervserfaring og et stort netværk på ultrakort tid, siger Anne Sofie Skou Jessen, HR-Partner i Education Esbjerg.


Esbjerg skal markere sig med initiativer, der ikke bare er kopier af det, andre byer har, men som er noget særligt. Esbjerg Kulturelle Ungdomsfond er ét eksempel herpå, det tætte samarbejde mellem unge, studerende og virksomheder et andet. Og nu kommer så et fantastisk graduate program, der også får sin egen helt særlige udformning og kvalitet i Esbjerg

Erling Petersson, leder af Education Esbjerg


Co-Bu henvender sig til nyuddannede fra hele landet, der har et ønske om at kickstarte deres karriere og udfordre sig selv.

- Forløbet er sammensat, så der både er fokus på faglig og personlig udvikling. Vi klæder de kommende Co-Bu Graduates på med givende og lærerige kurser inden for deres interesse- og kompetencefelt. De vil gennem hele perioden have en mentor tilknyttet, så man som ny på arbejdsmarkedet har en tæt sparringspartner. Herudover så er netværk et helt centralt punkt i programmet. De kommende Co-Bu Graduates kommer til at inspirere hinanden og arbejde som et hold, blandt andet med et tværfagligt innovationsprojekt, fortæller Anne Sofie Skou Jessen.

Annonce

Afhængige af kvalificeret arbejdskraft

Hos Blue Water Shipping, der er én af de deltagende virksomheder, glæder de sig til at byde de første kandidater velkommen.

- I Blue Water Shipping er vi afhængige af kvalificerede og kompetente medarbejdere, derfor er det naturligt for os at være en del af Co-Business Graduate Programmet. Vores virksomheds formål er ”at skabe løsninger sammen” og derfor er vi er stolte af, at være med i et samarbejde, der går på tværs af flere virksomheder i Esbjerg, siger Christian Iversen, der er People & Culture Director i Blue Water Shipping Esbjerg.

Han fortæller, at det er naturligt for virksomheden at være en del af initiativet.

- Som en vigtig spiller i Esbjergs erhvervsliv er vi klar til at stå sammen for at investere i næste generation af byens fremtid. Vi ser frem til, sammen med Education Esbjerg og de andre virksomheder, at udvikle videre på graduate-programmet og ikke mindst at byde velkommen til det første hold af Co-Bu Graduates, når de starter til efteråret, siger han.

Annonce

Sammenhold på tværs

Hvordan virksomhederne samarbejder og hvilke profiler, de er på udkig efter, bliver offentliggjort sammen med stillingsopslaget. Konceptet er dog helt klart: Sammen står vi stærkere. Netop dette perspektiv har også fået virksomheden Telesikring til at indgå i samarbejdet.

- Som Esbjerg-virksomhed med lokal forankring er vi optagede af at bidrage til at tiltrække dygtige unge mennesker til vores fine by. Telesikring er en familieejet organisation, som bygger på nære værdier og vi tror på, at det kan være attraktivt at søge som dimittend hos os. Der er højt til loftet og vi værdsætter initiativ. Samtidigt er Esbjerg en by, hvor alle vil hinanden det bedste og vi rykker sammen, når det kræves. Det er Co-Bu også et glimrende eksempel på. Vi kan sagtens konkurrere med de store byer og måske kan vi endda gøre en større forskel for den enkelte dimittend, siger Anett Egsgaard, adm. direktør i Telesikring.

Om programmet

Graduate Programmet hedder “Co-Business Graduate Program. (Co-Bu).

Deltagende virksomheder: VIKING Life-Saving Equipment, Blue Water Shipping, Telesikring, Deloitte og Semco Maritime.

Programmet løber over en to-årig periode, hvor hver ansat roterer mellem tre virksomheder.

De seks graduate stillinger offentliggøres start februar 2021.

På Co-Bu.dk kan du tilmelde dig til at modtage mere information.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Familie betalte selv for succesfuld genoptræning efter voldsom blodprop, men nu er Linda opgivet af kommunen: Jeg troede, systemet var til for at hjælpe borgeren

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Poul har den livstruende kræft, som kun rammer mænd: Dødsangst er ikke noget vi mænd taler om

Erhverv For abonnenter

Se listen: 34 Kolding-firmaer og 88 medarbejdere blev ramt af konkurs i 2021

Tønder For abonnenter

På størrelse med 3000 fodboldbaner: Virksomhed vil forsyne stort set hele Sønderjylland med gigantisk solcellepark

Sønderborg

Svend kæmper mod Lærkevejs huller: - Den dårligst vedligeholdte vej vest for Uralbjergene

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Kultur For abonnenter

Lars bor i et hus med en helt særlig historie: Fra sin altan har han en unik udsigt over hele Kolding

Esbjerg For abonnenter

Villakvarter gisner om rævestreger: Hvorfor forsvinder sko, mens brugte bleer ender i baghaven?

Erhverv For abonnenter

Så er den gal igen: Grillkiosk får bøde for indtørret kødsaft, fedtperler og seks kolde pølser med en afløbsslange henover

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Vejen

Trist rekord: Her så man mindst til solen og fik mest regn i 2021

Aabenraa For abonnenter

Tysk par er faldet perfekt til i Hostrupskov: - Naboerne kom med blomster efter få dage

Aabenraa

Boligsalget sætter endnu engang rekord: Tyskere er vilde med at flytte til Aabenraa

Annonce