Annonce
Danmark

Fem ting der også skete 23. juli

88 mennesker omkom under bombeangreb i turistområdet Sharm el-Sheikh på denne dato i 1988. Foto: Aladin Abdel Nab/Ritzau Scanpix

1 Terror

2005: 88 mennesker bliver dræbt, da tre bomber udløses i det egyptiske turistområde Sharm el-Sheikh.

Annonce

2 Dopingskandale

1998: Det franske cykelløb Tour de France rammes af en gigantisk dopingskandale, da hele det franske Festina-hold med i alt ni cykelryttere arresteres. De er alle mistænkt for omfattende brug af doping. Ved samme lejlighed arresteres sportsdirektøren og holdlægen for det hollandske storhold TVM.

3 Verdensrekord

1985: En drømmegrænse bliver sprængt, da den russiske stangspringer Sergej Bubka sætter verdensrekord og passerer de 6,00 meter.

4 Junta-farvel

1974: Den græske militærjunta strækker våben og overlader magten til en demokratisk regering under ledelse af premierminister Konstantinos Karamanlis.

5 Våbenhvile

1953: Der underskrives en våbenhvile i den koreanske krig mellem syd og nord i det splittede land. Det sker i grænselandsbyen Panmunjon. Våbenhvilen er aldrig endt i en fredserklæring, så formelt er de to nationer på den koreanske halvø stadig i krig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Fårenes læskur udbrændte

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Erhverv For abonnenter

Fællestillidsmand er chokeret over nedlukning: Det er noget rigtig skidt

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];