Annonce
Kolding

Fem varebiler stod i flammer: Det tyder ikke på en forbrydelse

Brandvæsenet var hurtigt på stedet og fik slukket flammerne. Arkivfoto: Local Eyes
- Der er ikke nogle spor efter ildspåsættelse, og der er ikke blevet set nogle mistænksomme personer i området, siger leder af Patruljecenter Syd

Kolding: Der ligger sandsynligvis ikke en forbrydelse bag, at fem varebiler natten til mandag brød ud i flammer på Venusvej 15.

Det fortæller vicepolitiinspektør Finn Ellesgaard Nielsen, efter resultatet af brandundersøgelsen er kommet ind.

- Der er ikke noget, der tyder på en forbrydelse. Der er ikke nogle spor efter ildspåsættelse, og der er ikke blevet set nogle mistænksomme personer i området, fortæller Finn Ellesgaard Nielsen, der er leder af Patruljecenter Syd.

Varebilerne holdt parkeret på en parkeringsplads, og branden bredte sig ikke nogle nogle bygninger. Finn Ellesgaard Nielsen forklarer, at branden formentlig er opstået på grund af en teknisk fejl i en af bilerne.

- Branden er opstået i en af bilerne, og vindretningen har så gjort, at branden har bredt sig til flere biler. Det er vores konklusion, siger Finn Ellesgaard Nielsen.

Virksomheden Bache A/S, der har adresse på Venusvej 15, har oplyst til JydskeVestkysten, at tre af bilerne tilhørte dem, men ønskede ikke at fortælle mere, da både politi og forsikring er involveret i sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce