Annonce
Sønderborg

Feminine udgaver af Mattise og Picasso i Skovby

Vivi Hansen fra Sønderborg er begynder udi maleriet, og hun følte sig meget inspireret af kurset hos Katherine Scrivens Eje. Foto: Kim Holm

Malerkursus: Et hold kvinder brugte søndagen på at male i Katherine Scrivens Ejes atelier i Skovby, og det gav mod og lyst til at male videre.

SKOVBY: Picasso, Matisse og Van Gogh i feminint præg blev søndag sat på lærred i Skovby, da kunstneren Katherine Scrivens Eje samlede tre håndfulde kvinder til malerkursus i sit eget atelier. De fik at vide, de bare skulle give penslen fri i deres personlige streg, uanset om de var nybegyndere eller viderekomne. Mangen tidligere amatørmaler fik mod og lyst til at gå hjem og gøre noget ved maleriet, så der kommer mere personlig kunst ud af det, der blev skabt i atelieret i Skovby.

- Jeg er nybegynder. Jeg har ikke malet hel mit liv, men nu vil jeg gå hjem og gøre det, sagde Vivi Hansen, Sønderborg, der lavede farvestrålende blomster med udgangspunkt i et maleri af Picasso.

- Det er meget inspirerende at være på kursus her. Katherine Scrivens Eje er god til at sætte sit præg på tingene og lære fra sig, siger hun.

- Man kunne godt ønske sig, hun ville lave et opfølgningskursus, så man kan gå videre med det, vi har lært, siger Jane Dagana fra Nordals.

Hun har malet før, men manglet inspiration til at fatte penslen igen.

Annonce

- Man kobler af og får energi og glæde af at lave noget kreativt. Det er meget afstressende,

Annemette Lykke Madsen, malerkursist i Skovby
Det er afstressende og optankning for sjælen at male, mener Annemette Lykke Madsen, der har prøvet det før, men trænger til at få paletten derhjemme støvet af. Foto: Kim Holm

Ingen julegaveskræk

Ingen behøver at frygte, kvindernes kreationer fremover havner under juletræet som gaver til familien. De maler for sig selv og for at blive bedre.

- Man kobler af og får energi og glæde af at lave noget kreativt. Det er meget afstressende, fortæller Annemette Lykke Madsen, Sydals, der også vil støve malergrejet af derhjemme.

De vil hver især finde ud af, hvordan de kommer videre med deres kunst. Søndag malede de på acryl og med bred farvepalet. Måske vil flere af dem forfine stilen og komme i gang med en permanent kunstkreation eventuelt i nogle af de kunstfora, der er på Als og fastlandet.

- Jeg lader dem male efter billeder af navne som Van Gogh, Picasso og Matisse, så ambitionsniveuet er højt, men det afskrækker ikke, fortalte Katherine Scrivens Eje, der diskede op med gourmetfrokost og lagkage til kaffen under den kunstneriske proces.

Som ekstra kolorit sluttede gemalen entertaineren Thomas Eje af med et par humoristiske indslag, så deltagerne kunne slippe af med de spændinger, det måtte give at sidde ved lærredet hele dagen.

Der kan siges meget, om kunst kan være feminin og maskulin, men Katherine Schrivens Eje har mange kvindelige motiver også på kopperne i kaffestuen. Her hænger Thomas Ejes pangfarvede malerier og hendes yndefulde slanke kvindeskikkelser side om side på de mørke vægge.

- De er bare så smukke Katherines kvinder, siger Jane Dagana drømmende over lagkagen med et kig til væggen, inden hun selv går ind og maler videre på sit kvindeportræt.

- Det er dejligt kun at male sammen med kvinder, for det giver en anden stemning og præg, hvis der er mænd med. Et malerkursus skal enten være kun for mænd eller kun for kvinder, siger hun.

Der er malerkursus for kvinder hos Scrivens Eje igen 24. september. Der er tre pladser tilbage.

Jane Dagana med sit kvindeportræt, som hun nede langt med i Skovby, og som gav hende mod på mere. Foto: Kim Holm
Motivvalget var bredt, da kvinder mødtes på malerkursus hos Katherine Scrivens Eje. Foto: Kim Holm
Landskaber og kvindeportrætter tog form på lærrederne i Skovby under søndagens malerkursus. Foto: Kim Holm
Matisse, Picasso, Van Gogh m.fl. blev oversat i kvinders streg i Skovby. Foto: Kim Holm
Hanne Therkelsen fra Aabenraa har malet i mange år og forklarer de bemærkelsesværdige resultater med, hun har alderen til det, men hun har helt sikkert også en kunstnerisk åre. Foto: Kim Holm
Paletten blev brugt flittigt og vil også blive brugt mere i fremtiden, lovede kursisterne. Foto: Kim Holm
Blomster, brunetter og blondiner i samlet flok i Skovby. Foto: Kim Holm
Vivi Hansen med sin kunstneriske blomsteropsats. Foto: Kim Holm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Annonce