Annonce
Nordtyskland

Ferieø får endelig atter stabil togforbindelse til fastlandet

Ugers undtagelsestilstand er afsluttet. Fra mandag morgen er togtrafikken mellem Sild og fastlandet atter normal. Foto: Henningsen.

WESTERLAND: En sidste gang bliver jernbaneforbindelsen til Sild totalt spærret i ti timer natten til mandag. Så er fem ugers sporarbejder med nødkøreplan afsluttet. Fra klokken fire mandag morgen kan de første tog rulle helt normalt.

- Det er særdeles godt i forhold til tidsplanen, forklarer talsmand Egbert Meyer-Lovis fra Deutsche Bahn.

Banen er livsnerven i Silds erhvervsliv. Den transporterer nemlig de mange pendlere fra fastlandet til deres arbejdspladser på øen. Men virksomhederne på Sild har formået at leve med udfordringen.

- Vi har ikke fået alarmerende budskaber fra virksomhederne. Alle var på forhånd godt informeret og kunne forberede sig på situationen. Nogle firmaer har endog tilbudt de ansatte overnatningsmuligheder, siger Ronald Glauth fra den lokale arbejdsgiverforening.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Haderslev

Klosterkirkegården mister toppen

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce