Annonce
Varde

Feriehusbureau i Vejers: Grænsekontrol positiv for turismen

Nogle bureauer mener, grænsekontrol vil gå ud over turismen. Bureauer Die Hyggelige Dänen i Vejers mener nærmest det modsatte.

TURISME: Ingen tyske turister har afbestilt ferien hos nogle af de store aktører i sommerhusturismen ved Vesterhavet. Den tyske omtale af indførelsen af dansk toldkontrol har ikke indvirket negativt her.

Tværtimod mener Steen Hansen, indehaver af bureauet Die Hyggelige Dänen i Vejers Strand.

- Vi har ikke modtaget afbestillinger og mange gæster fra Tyskland synes, at grænsekontrol er godt. De er også trætte af kriminialitet, siger Steen Hansen.

I Købmand Hansens Feriehusudlejning i Henne er der heller ikke kommet afbestillinger.

Annonce
Mange tager hunden med til Vesterhavet, og i lokale sommerhusbuerauer på Vestkysten er der ingen rapporter om afbestillinger.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Annonce