Annonce
Varde

Feriehusudlejer: Smitten er så lav, at der kan åbnes for turister fra nordtysk storby nu

Både den nordlige delstat, Slesvig-Holsten og bystaten Hamborg er gule - det vil sige med et incidenstal under 50. Men det er kun åbnet for turister fra Slesvig-Holsten. De øvrige tyske delstater er røde. Kilde: Robert Koch Institut
Der er nu så relativt få tilfælde af covid-19 i Hamborg, at der skal åbnes for turister fra den nordtyske delstat, mener sommerhusudlejer. Han synes ikke, at det danske udenrigsministerium opdaterer hurtigt nok.

Vejers Strand: Nu er de nordtyske turister begyndt at feriere ved vestkysten efter coronanedlukningerne. Der er i første omgang åbnet for, at gæster fra grænselandet, det vil sige den nordligste tyske delstat Slesvig-Holsten, kan rejse ind og ud af Danmark uden at skulle gå i karantæne. Hverken den ene eller den anden vej.

Men Gerd Reestorff, som arbejder i sommerhusudlejningsfirmaet Esmark, vurderer, at der kan åbnes endnu mere. I hvert fald hvis det danske udenrigsministerium følger egne retningslinjer.

- I de senere dage har incidenstallet været under 50 i Hamborg, siger Gerd Reestorff.

Annonce

Incidenstallet er antallet af covid-19-tilfælde per 100.000 indbyggere.

Derfor er Hamborg ikke risikoområde, og det burde være nok, så det ikke kun er gæster fra grænse-områder i Sydsverige og altså Slesvig-Holsten, der kan rejse ud og ind med en gyldig coronatest. Det vurderer i hvert fald Gerd Reestorff.

Gerd Reestorff arbejder for Esmark. Der kunne nu åbnes for turister fra Hamborg, mener han. Arkivfoto: Morten Nielsen

Det har en stor betydning at få åbnet. I Esmark, der lejer feriehuse ud på vestkysten i både Varde og Ringkøbing-Skjern kommuner, er en stor del af lejerne fra Slesvig-Holsten og Hamborg.

Delstater står for 20-25 procent

Slesvig-Holsten står for 20-25 procent af udlejningen - Hamborg for 8-10 procent.

Både Slesvig-Holsten og Hamborg har incidenstal under 50. De øvrige tyske delstater er røde, det vil sige med et incidenstal over 50.

4,8 millioner i Slesvig-Holsten og Hamborg

I delstaten Slesvig-Holsten bor der 2,9 millioner indbyggere.

I delstaten Hamborg bor der 1,9 millioner indbyggere.

Men det glæder Gerd Reestorff, at den store delstat syd for Hamborg - Niedersachsen - er tæt på at være gul - altså incidenstallet nærmer sig de 50.

Niedersachsen med otte millioner indbyggere står som Slesvig-Holsten for 20-25 procent af udlejningerne i Esmark. En del af indbyggerne i Niedersachsen bor nemlig også ret tæt på Danmark.

Annonce

Vaccinerede tyskere kan komme

En positiv ting er, at vaccinerede tyskere kan tage på ferie i Danmark - uanset hvilken delstat de kommer fra.

- Allerede nu har vi en del gæster fra Tyskland, siger Gerd Reestorff.

Det er altså fra Slesvig-Hosten og vaccinerede fra hele Tyskland.

Problemet ifølge Gerd Reestorff er, at udenrigsministeriet ikke har opdateret tallene. Derfor er hele Tyskland orange - selv om både Slesvig-Holsten og Hamborg ifølge Robert Koch Institut er gule. Robert Koch Instituts opgørelse svarer til den SSI laver i Danmark.

JydskeVestkysten forsøgte mandag at få en kommentar fra Udenrigsministeriet, der ikke var vendt tilbage på henvendelsen mandag eftermiddag.


Allerede nu har vi en del gæster fra Tyskland

Gerd Reestorff, feriehusudlejer
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Jens og Inger er tredje generation på Cathrineberg: Nu sætter de proprietærgården til salg for 38 millioner kroner

Erhverv For abonnenter

22-årige Katarina var solgt første gang hun sad bag rattet i en bus:  - Det var fedt og overvældende pludselig at styre sådan et kæmpe køretøj

Annonce