Annonce
Varde

Feriehusudlejer: - Vi er sikre på, at tyskerne kommer i hobetal

Lars Ravnholt er sikker på, at der er styr på alt praktisk inden 15. juni. Arkivfoto: Christina Simonia Straarup
Bureauchef Lars Ravnholt fra Købmand Hansens Feriehusudlejning er meget tilfreds efter udmeldingen om grænseåbningen. Han er sikker på, at der vil komme mange tyskere til den danske vestkyst fra 15. juni.
Annonce

Henne: Han havde lidt ondt i maven frem til klokken 14 fredag. For Lars Ravnholt, bureauchef hos Købmand Hansens Feriehusudlejning, var det afgørende, om statsminister Mette Frederiksen ville melde en dato ud for, hvornår de tyske turister måtte komme ind i landet igen.

Han fik, hvad han håbede på. Fra 15. juni kan tyskere komme ind i landet, hvis de kan dokumentere, at de har bestilt minimum seks overnatninger et sted udenfor København.

- Vi er ret sikre på, at tyskerne kommer i hobetal. Vi kan se, at mange har booket, inden de vidste det her, i en forhåbning om at de kunne komme inden ret længe. Vi synes, 15. juni er en fin dato, siger han.

15. juni betyder, at hele højsæsonen er reddet i feriehusbranchen.

Grænseåbning

  • Fra 15. juni åbner grænserne - dog med restriktioner - til Norge, Island og Tyskland.
  • På den jyske vestkyst er det især tyske turister, der kommer mange af.
  • De kan kun komme ind i landet, hvis de har booket minimum seks overnatninger. Det bliver intet problem i feriehusbranchen, hvor man som regel lejer et sommerhus i mindst en uge.
Annonce

Håber på let adgang

Det bliver dog besværligere for tyskerne at komme ind i landet. Ved grænsen skal de vise dokumentation for, at de eksempelvis har lejet et feriehus, og der blev også sagt på pressemødet, at der vil blive udtaget stikprøver, så nogle turister bliver testet ved grænsen.

Lars Ravnholt tror ikke, at det vil afholde nogen fra at søge mod Danmark.

- Når man ønsker, at de skal komme, så håber vi selvfølgelig også, at man ved grænsen ikke gør det til en vanskelig ting. Hvis de har deres lejebevis til et sommerhus på én uges booking, så forventer vi selvfølgelig også, at de får lov til at komme ind i Danmark, siger han.

Annonce

Det praktiske skal på plads

Nu skal de næste uger bruges på at få det praktiske på plads. For eksempel forlød det på statsministerens pressemøde, at feriehusudlejerne får noget informationsmateriale på flere sprog, som de skal udlevere til turisterne.

- Der er ingen tvivl om, at informationen til vores tyske gæster, om hvordan de skal forholde sig, hvis de eksempelvis bliver syge, skal vi jo nu frem til den 15. blive helt enige om, hvordan vi skal håndtere. Der er en kæmpe velvilje fra hele kystturismen til at overholde de ting, vi skal gøre, for at sundhedsmyndighederne også synes, det er forsvarligt, siger bureauchefen.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce