Annonce
Portræt

Ferielejr får børnedrømmene til at flyve

Der bliver dystet til det sidste i rollespilskampen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
I denne uge deltager 64 børn fra hele Sønderjylland i Drømmelejr på Agerskov Ungdomsskole. Ferielejren er arrangeret af Ungdommens Røde Kors og skal give nye venskaber, øget selvværd og en tro på, at livet er fuld af muligheder.

Sønderjylland: - 5, 4, 3, 2, 1. Værsgo, råber en rollespilsinstruktør.

Det er startskuddet til den store kamp. Det gode mod det onde. For verden er truet, og heltene er den sidste chance verden har mod monstrene. Skumsværdene bliver trukket, og heltene går i gang med at redde planeten.

De små helte i rollespillet er i børn i alderen fra syv til 14 år, der i denne uge deltager i Drømmelejr på Agerskov Ungdomsskole. Bag ferielejren står Ungdommens Røde Kors, og det er fjerde gang, de arrangerer ferielejren for børn fra hele Sønderjylland.

Størstedelen af de 64 deltagende børn er blevet udvalgt af de sønderjyske kommuner, og deres ophold på lejren bliver enten betalt af kommunerne eller Røde Kors-butikker.

- Vi arrangerer ferielejren, fordi alle børn fortjener en god ferie og at opleve en følelse af at høre til. Børnene har brug for gode oplevelser og nærkontakt, fortæller lejrleder Nathasja Preus.

Onsdagens rollespil har været en overraskelse for børnene - og helt indtil afsløringen var børnene enormt nysgerrige på, hvad der skulle ske. Derfor er det en forløsning endelig at vide, at overraskelsen er at lave rollespil.

- Børnene er ikke vant til, at nogen overrasker dem, forklarer lejrlederen.

Annonce

Drømmelejren

Ferielejren er for børn, der har et særligt behov for en ferieuge fyldt med spændende oplevelser.

Det kan skyldes økonomiske, sociale, familiære, psykiske, fysiske eller andre årsager.

Det er fjerde år, at ferielejren bliver holdt på Agerskov Ungdomsskole.

På en tidsrejse

En af deltagerne er 13-årige Alex Knudsen fra Brøns. Med et skumsværd i sit farvede bælte er han klar til at kæmpe. Det er første gang, at Alex Knudsen er med til Drømmelejr.

- Det er hyggeligt at være sammen med de andre og lære mere om dem, man ikke kender, siger Alex Knudsen, der er på tur sammen med sine søskende.

Temaet for årets ferielejr er tidsrejse, og hver nat lander børnene i et nyt univers. Dagens tema er Middelalderen, og det er lige noget, der passer 7-årige Chira Tørnes Brandt Jensen fra Tønder.

- Det sjoveste har været i dag, hvor vi har sværd og skal kæmpe mod hinanden, fortæller hun.

Chira er taget på lejr sammen med sin storesøster. Det er også Chiras første år på lejren, men hun håber ikke, at det bliver det sidste.

- Vi kan lave mange ting sammen og kan gå i springsalen for at lege, siger hun.

Onsdag aften er der et forhindringsløb med natbriller på, og aktiviteterne fortsætter til på lørdag. Der tager de mange børn og frivillige atter hjem igen efter en uge, hvor rygsækken er blevet fyldt med en masse oplevelser og nye bekendtskaber.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];