Annonce
Trekantområdet

Ferielejr til søs: Udsatte familier får unik oplevelse

Red Barnet drog tirsdag ud på en sejlads med udsatte familier fra Fredericia. Skonnerten Fyllas kaptajn Søren Clausen (til venstre) og Red Barnets lokalformand Joachim Grundtvig er her klar før afrejsen. Foto: Klaus Madsen
Som noget nyt tilbyder Red Barnet i år en ferielejr til søs for udsatte familier fra Fredericia. - Fantastisk at få en oplevelse, man ellers ikke havde råd til, sagde en af de 20 deltagere.
Annonce

Fredericia: 20 børn og forældre steg tirsdag ombord på skonnerten Fylla fra Gl. Havn i Fredericia.

Som noget nyt giver Red Barnets Fredericia-afdeling i år muligheden for at opleve livet ombord på et gammelt træskib til udsatte familier, som ellers ikke ville komme på sommerferie.

- Red Barnet begyndte at tilbyde muligheden for lokalafdelingerne sidste år. Vi har generelt et højt aktivitetsniveau, og her var en ny god mulighed. Derfor er vi med i år. Det her er noget unikt, og der er mange voksne og børn, som aldrig får muligheden for at sejle med sådan et skib, sagde Red Barnets Fredericia-formand Joachim Grundtvig før sejladsen til Fredericia Dagblad.

Annonce

Sørøver-stil

Red Barnet-formanden kiggede over på en stor yacht, der lå i havnen. Stor, flot og skinnende.

- Men jeg vil da hellere ud at sejle med den der. Især når der er børn ombord. Sådan et tremastet skib er der ikke mange, der får lov til at sejle med. Så går der også lidt sørøver i det, sagde formanden med et smil.

De 20 deltagere på turen skal overnatte undervejs, og ellers skal de tage del i livet og de opgaver, som er nødvendige ombord på et skib.


Vi er megaglade for at få muligheden, og jeg elsker også at komme ud at sejle.

Tina, deltager på turen


- Ombord venter der opgaver lidt ligesom i gamle dage på skoleskibet. Måske er der et dæk, der skal skrubbes, toiletter, der skal renses, og så skal der laves mad. Både børn og voksne hjælper til med de opgaver, der er, fortalte Joachim Grundtvig.

Lokalformanden har tidligere prøvet at sejle, men ligesom flere af de andre deltagere er det første gang, han skal overnatte på et skib.

Annonce

Megaglad for muligheden

Blandt deltagerne var 47-årige Tina og hendes 13-årige datter. De har i flere år været med i Red Barnets oplevelsesklub.

- Det er fantastisk at få mulighed for at opleve noget andet end at sidder derhjemme, fordi man ikke har råd til at tage på sommerferie. Vi er megaglade for at få muligheden, og jeg elsker også at komme ud at sejle. Min datter er lidt beklemt ved sejlturen, men jeg synes, det er godt, når man rykkes lidt ud af de faste rammer engang imellem, sagde hun før afrejsen.

Kursen kender kun kaptajnen, men skonnerten sejler ikke længere væk, end at deltagerne onsdag middag er tilbage i Gl. Havn. Herefter vil flere af deltagerne fra turen sætte kursen mod Børnenes Vel i Høll, hvor Red Barnet for øjeblikket har gang i den årlige sommerlejr.

Ved 13-tiden steg deltagerne ombord til en anderledes ferielejr med Red Barnet. En tur til søs med masser af frisk luft og fællesskab. Foto: Klaus Madsen
Red Barnets lokalformand Joachim Grundtvig og kaptajn Søren Clausen i snak før sejladsen. Skonnerten sejler rundt i Danmark for flere Red Barnet-afdelinger. Og skonnerten overholder en lang række corona-retningslinjer. Hver ferielejr til søs har fået doneret fem liter håndsprit til turen. Foto: Klaus Madsen
De tre master på skonnerten Fylla rager højt op. Normalt er det et lejrskoleskib, og denne sommer sejler skibet for Red Barnet forskellige steder i Danmark. Foto: Klaus Madsen
20 lokale deltagere steg tirsdag om bord på skonnerten Fylla, som lå ved Esplanaden i Kanalbyen. På en Red Barnet-tur for udsatte famiilier ventede flere oplevelser og en overnatning på skibet. Foto: Klaus Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce