Annonce
Billund

Ferietid: Børn og unge skød på hinanden i mørket

Silas Højer, 9 år, og Rasmus Thomsen, 10 år, går i samme klasse på BillundSkolen og var søndag i fuld gang med at nyde ferien og spiller lasergame. Foto: Lise Nørgaard
Silas Højer, 9 år, og Rasmus Thomsen, 10 år, havde i sinde at bruge søndagen på lasergame i Billund Idrætscenter - ligesom en hel del andre børn og unge. Ofte spiller de sammen, mens de snakker over nettet.
Annonce

Billund: Silas Højer og Rasmus Thomsen, begge fra Billund, ventede søndag formiddag på, at det igen skulle blive deres tur til at gå ind i en mørklagt hal med en laserpistol.

Det var her, JydskeVestkysten mødte dem.

Det halve af en af hallerne i Billund Idrætscenter var nemlig blevet omdannet til laser-legebane af Lasergame Danmark. Udbyderen af lasergames har over weekenden sørget for, at der har været noget ekstra for børn og unge at tage sig til i sommerferien efter coronatiden, og begivenheden har været godt besøgt ifølge Benjamin Huss, der holdt styr på børnene.

- Lørdag havde vi 50-60 børn inde, og her til morgen er vi startet ud med en 10 stykker, og nogle har planer om at være her lige indtil det slutter klokken 16, fortalte Benjamin Huss.

Aldersmæssigt har arrangementet tiltalt børn i alderen fra seks til 12-14 år, selvom de lidt ældre også har været velkomne.

- Det er gået rigtig godt, og vejret gør jo også sit til det. Her er god stemning og ferietid, sagde Benjamin Huss, der tog imod flest drenge, men der var også piger imellem, og de hyggede sig på ingen måde mindre end drengene, forsikrede Benjamin Huss.


Her kommer flest drenge, men pigerne er også med, og de hygger sig på ingen måde mindre med at skyde efter drengene.

Benjamin Huss, Lasergame Danmark


Annonce

Mødes først, når der sker noget

Rasmus Thomsen havde lørdag sin kusine med, men søndag fulgtes han med skolevennen Silas.

For de to drenge var det sjovt at skulle gemme sig i mørket for de andre. De spillede lidt af hvert - både alle mod alle og hold mod hold. Foto: Lise Nørgaard

- Det er megasjovt. Det er mørkt, og man kan skyde efter sine venner, sagde Rasmus, hvis storebror også var med.

Spillet foregik med et pandebånd på hovedet med lys i, som man skulle sigte efter.

- Normalt plejer vi at spille sammen og så snakke over skoleprogrammet Teams, lød det fra de to drenge, der ikke altid spiller det samme spil, mens de snakker sammen.

- Vi snakker bare om alt muligt, om hvad der er sket i skolen, og hvordan det bliver at komme i 4. klasse, fortalte Silas.

Når de mødes fysisk er det det ofte omkring noget der sker - for eksempel lasergamet.

- Vi er også begyndt at mødes på fodboldbanen udenfor, hvor vi spiller fodbold eller går hen på en af legepladserne, fortalte Silas.

Det er ikke usædvanligt for de to drenge at spille 8-9 timer om dagen og gå i seng mellem 21.30 og midnat, men så jager deres forældre dem også i seng.

Annonce

Vil lære taekwondo

Når de ikke mødes over lasergame, så er det ofte spil som fortnite og andre spil, hvor terrorister er mod politiet, som de spiller.

Begge har gået til e-sport, og Silas har også gået til fodbold, men nu kunne han godt tænke sig at gå til teak wondo, fordi han gerne vil lære at lave et cirkelspark.

- Det ser sejt ud, lød det fra den 9-årige. Rasmus går derimod til counterstrike og svømning.

Efter sommerferien - der byder på ferie hjemme eller i sommerhus på grund af corona - venter så 4. klasse, som de ikke tror bliver lige så hård for dem som dem, der har gået i 4. klasse i år.

- For vi skal ikke have så mange timer som dem, fordi der er kommet nye regler.

Det er Silas glad for, for han kan godt blive træt  - især når der er matematik sidst på dagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce