Annonce
Varde

Fernisering på kunsten at komme igennem livet

Kunsthal vARTe. Der er fernisering på værker af Ghita Beck Svensen og Peter Hesk.

Kunst løfter, og det må man sige om august måneds kombinationsudstilling i Kunsthal vARTe.

Da Ghita Beck Svensen en dag på vej hjem fra jobbet som lærer tænkte, hvem der bare var en ko, så man kan ligge der på marken og tygge drøv, sagde hun sit job op, så hun kunne holde ud at være menneske.

Peter Hesk oplevede sin seneste transformation i livet, da hans mor døde for fire år siden. Hun var 87, så alt var godt, men alligevel var han en anden, da han kom ud på den anden side.

Derfor laver han porte i sin kunst. I utallige formationer og størrelser men stort set altid i bronze, og til enhver lejlighed.

- En ung pige, som skulle konfirmeres, var klar til at købe en, da jeg forklarede, at for hende kunne det være porten til de voksnes verden, siger Peter Hesk.

Han har ordet i sin magt og taler gerne ved receptionen lørdag eftermiddag i Kunsthal vARTe. Ghita Beck Svensen, billedkunstneren der ikke længere er lærer, fortæller om op- og nedture og om at køre i ring, som indgår i hendes billeder.

- Jeg kan fortælle alenlangt om hver enkelt billede, og i morgen kan det være andre historier. Det er ligesom livet og når jeg maler, pludselig sker det noget andet, og så bevæger det sig en anden vej hen, siger hun.

Annonce
Peter Hesk skærer porte i flamingo
Kunsthal vARTe. Der er fernisering på værker af Ghita Beck Svensen og Peter Hesk.
Kunstnerne byder selv velkommen og fortæller om deres kunst. Ghita Beck Svensen om sine billeder.
Mette Kristensen, 33 år og fra Varde, er kunstnerisk leder af Kunsthal vARTe. Oprindelig ville hun være kunstner og søgte ind på akademierne i Aarhus, Odense og København. Det gik ikke, så hun læste kunsthistorie.
Kunsthal vARTe. Der er fernisering på værker af Ghita Beck Svensen og Peter Hesk.
Kunsthal vARTe. Der er fernisering på værker af Ghita Beck Svensen og Peter Hesk.
Flere og flere kommer til fernisering.

Udstilling

Hedder "Vejen igennem livets udfordringer".


  • Peter Hesk og Ghita Beck Svensen arbejdede sammen på et symposium for tre år siden. Efter det har de lavet flere ting sammen, og også udviklet kunst i fællesskab.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

To ejendomme i Kruså ramt af indbrud

Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];