Annonce
Billund

Fest, farver og Family Run: -jo længere tid det tager, jo længere tid har vi at hygge os i

Fra venstre: Sille Olsen, Pernille Olsen, Bastian Køppen, Rie Køppen og Lærke Køppen. Foto: Martin Ravn
For anden gang blev der afholdt det farverige Family Run i Billund -et løb hvor det ikke kun er tiden, der betyder noget.

Billund: Solen stod højt til årets Family Run, der denne gang blev afholdt i forbindelse med Billunds nye byfest, Fest på Byens Plads.

Family Run er ikke et helt almindeligt familieløb. Ligesom det kendte 'Color Run' blev løberne sprøjtet til med alverdens farver på den 3,8 kilometer lange rute. Undervejs var der også diverse forhindringer, som de omkring 230 deltagere måtte passere.

Til dette års Family Run var der blandt andet halmballer, bildæk og limbostænger.

Allerede inden løbet kunne deltagerne få farvestrålende maling på kinderne og neongrønne nuancer i håret, hvilket flere lod sig benytte af.

To af de familier, der deltog til årets familieløb var familien Køppen bestående af mor Rie, storebror Bastian på 14 år og lillesøster Lærke på 9 år fra Grindsted, og familien Olsen bestående af Pernille og datteren Sille på 12 år ligeledes fra Grindsted.

- Løbet er sjovt, for man får lov til at skabe sig tosset og blive barn igen, sagde Pernille Olsen.

Annonce
De hvide t-shirts er ikke så hvide længere hos familien Køppen og familien Olsen. Foto: Kristina V. Skjoldborg

Hygge i centrum

De to familier var begge mødt op i de obligatoriske hvide t-shirts, men også tylskørt og blomsterkæder. Det var bestemt ikke første gang, at familierne deltog i farverige løb.

- Det er anden gang, vi er i Billund, og vi har deltaget til Color Run to gange, fortalte Rie Køppen, der ikke udelukkede, at det kunne blive sidste gang, de to familier ville deltage i Billund.

- Der var næsten ingen farver sidste år, så vi håber, der kommer meget mere af det, ellers bliver det nok sidste gang, vi deltager her, sagde Rie.

Men farve eller ej, så skulle der hygges så meget som muligt og løbes så lidt som muligt.

- Jeg plejer at sige, at jo længere tid det tager, jo længere tid har vi at hygge os i, sagde Pernille Olsen med et smil.

Dommen

Inden løbet blev skudt i gang var der blandt andet velkomsttale af Stephanie Storbank (V), formand for unge- og kulturudvalget, og herefter skulle deltagerne gennem en god gang opvarmning, inden de blev sendt af sted.

Og af sted gik det, for cirka et kvarter senere var den første farverige deltager i mål, nemlig Malthe Tofteby på 14 år.

Da familien Køppen og Olsen nåede i mål var dommen over årets Family Run klar:

- Det var meget federe i år med meget mere farve, sagde Rie. De to familier vender uden tvivl tilbage til næste år.

Der var også forhindringer at passere under løbet. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

112

Lastbiluheld med skinker: Vindmølletransport får 22 timers ufrivilligt ophold i Ribe

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce