Annonce
Kolding

Fest, farver og frisind i middelalderen

Musikanterne Moro og Lurifas kan opleves på Koldinghus ved årets Borgerkøkken. Foto: Kurt Aulbjerg

Kolding: Borgerkøkken på Koldinghus tilbydes i år for 5. gang i forbindelse med Trekantområdets Festuge. I år er temaet middelalderen.

- Vi har meget mere tilfælles med befolkningen i middelalderen, end i så mange andre tidsperioder. For eksempel var der ingen hekse-afbrændinger i middelalderens Danmark, kvinder spillede en vigtig rolle både på hjemmefronten og som erhvervsdrivende. Man vaskede hænder inden måltiderne, og det var udbredt, at både høj og lav frekventerede den lokale badstue, siger eventkoordinator på Koldinghus Charlotte Korsgaard i en pressemeddelelse.

Ved borgerkøkkenerne kan man blive klogere på emner som bordskik, erotik i og uden for parforholdet, beklædning og kalkmaleriers skjulte budskaber. Menuen byder bl.a. på krydderbraiseret vildsvin. Den musikalske underholdning leveres af musikere fra Moro og Lurifas.

Borgerkøkkenerne finder sted alle aftener fra onsdag den 28. til lørdag 31. august kl. 18 til 21 på Koldinghus.

Billetter sælges på Koldinghus' hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark

Kan have været fatalt for seks mennesker: 44 hoftepatienter har fået infektion på OUH

Danmark

Hudsygdom kan være skyld patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];