Annonce
Kultur

Fest på Torvet: Stort beachvolleystævne lukker Grindsted Festuge

For to år siden var det Billund, der dannede rammen om en City Grand Slam i beachvolley. Til sommer kommer et tilsvarende arrangement til Grindsted. Arkivfoto: André Thorup.
Masser af sand vil i forbindelse med Grindsted festuge finde vej til bymidten. Volleyball Danmark arrangerer nemlig en såkaldt City Grand Slam i Grindsted, hvor der vil blive anlagt en bane på Torvet.

Grindsted: Når Grindsted Festuge finder sted i uge 35, bliver det med beachvolleyball på højt niveau lige midt i byen.

Volleyball Danmark og Billund Kommune har indgået en aftale om, at årets Danish Beachvolley Tour lukker i forbindelse med årets Grindsted Festuge. Det betyder, at der midt på Torvet vil blive etableret en stor beachvolleybane, mens der vil blive anlagt yderligere fem baner på parkeringspladsen ved rådhuset.

- Der kan kunne ligge én bane inde i byen. Det er der, hvor der bliver tribune, sponsorer, musik og larm. De øvrige spillere så på baner ved rådhuset, fortæller Peter Morsing, der er beachvolleyballkoordinator hos Volleyball Danmark.

Annonce

46 lastbiler med sand

Da Butikstorvet i Billund for to år siden lagde grund til en City Grand Slam i beachvolleyball, krævede det hele 46 lastbiler fyldt med sand for at få anlagt de nødvendige baner. Samme mængde sand skal bruges, når banerne på Torvet i Grindsted og ved rådhuset skal etableres.

I uge 35 vil der fredag, lørdag og søndag blive spillet beachvolley i forbindelse med Grindsted Festuge. Fredag er der kampe mellem klokken 13 og 20, lørdag mellem klokken 9 og 19, mens der søndag bliver spillet mellem klokken 10 og 17.

I Billund for to år siden

For to år siden var det Butikstorvet i Billund, der lagde grund til en udgave af beachvolleyballturneringen på området, hvor der i dag er ved at blive bygget erhvervs- og boligkomplekser.

- Det var rigtigt fedt at være lige ved siden af Lego House, men Billund by er ikke en handelsby på samme måde som Grindsted, siger Peter Morsing.

Beachvolleyballturneringerne bliver både spillet på de danske strande og på til lejligheden opstillede arenaer i bymidterne. Det giver andre forhold for spillerne, da der traditionelt er mindre vind i bymidterne end ved strandene.

De bedste spiller kun beachvolley

Det er nogle af landets bedste beachvolleyballspillere, der vil komme til Grindsted og dyste. Spillere, der har droppet traditionel volleyball for kun at spille på sand.

- Vores allerbedste beachvolleyspillere spiller kun beachvolley, og de kommer også. Men der er så også nogle, som er volleyballspillere, men som også spiller beachvolley. De når bare ikke at blive helt lige så gode som dem, der kun spiller beachvolley, siger Peter Morsing, der gennem tiden har set, hvordan beachvolleyball har udviklet sig.

- For fem år siden kunne man godt være med på topniveau i beachvolley, selvom man også spillede almindelig volleyball, men det kan man ikke længere. Nu skal man spille beachvolley på fuld tid, siger han.

Hele 46 gange måtte lastbilen læsse sand af, da der for to år siden skulle etableres baner i Billund. Cirka samme mængde sand - omkring 1200 tons - skal bruges for at lave banerne i Grindsted til sommer. Arkivfoto: Alex Hermann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Se de nyeste tal: 77 indlagte corona-patienter i Region Syddanmark

Danmark

Live: Nu har 179 personer med coronavirus mistet livet i Danmark

Esbjerg

Esbjerg løber sammen og hver for sig

Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce