Annonce
Tønder

Liga-billet glippede i denne omgang: Festen fusede ud

Åh nej: Skuffelsen stod malet i ansigterne på TMT-tilhængerne. Foto: Hans Christian Gabelgaard
TM Tønder tabte 19-29 til KIF Kolding og var aldrig i nærheden at den liga-billet, som holdet, klubben og den store fanskare havde sat næsen op efter tirsdag aften. Nu må træner Torben Sørensen rejse holdet på bare tre dage og tage et nyt og sidste tilløb til den bedste række fredag aften i Kolding.

TØNDER: - Er der fadøl til drengene i omklædningsrummet, hvis vi vinder?

Holdlederens lettere bekymrede henvendelse til TMT-ledelsen i timerne op til kampen blev besvaret med et smil.

- Bare rolig. Der er styr på det. Der står et anlæg klar, lød beskeden.

Der blev hverken fadøl eller fest i Tønderhal 2 tirsdag aften.

Det var der ellers lagt op til.

De første tilskuere var allerede på plads to timer før kampstart, hvor TM Tønder efter sejren i Kolding i fredags "bare" skulle klare uafgjort mod KIF Kolding for at vende tilbage til håndboldligaen.

Formanden for TM Tønders-fanklub Red Support, Esben Lind, kom halvanden time før kampstart. Efter at hans store tromme var kørt i stilling, hentede han en liter cola i kiosken.

- Så slipper jeg for at skal skulle ned og hente mere i pausen, lød begrundelsen.

Hallen var fyldt en time før det gik løs, og der blev behov for væske, både på og uden for banen.

Der var hedt i den tætpakkede hal, men det var gæsterne, der holdt hovedet koldt. Ikke mindst KIF-keeper Anders Petersen, der i det første kvarter pillede al pynten fra de lokale helte.

Annonce

Farvel til seks

Kampen og nederlaget mod Kolding var samtidig sidste hjemmekamp i TMT-trøjen for hele seks spillere. Det var Lasse Hamann-Boeriths, Rolf Ravn, Emil Bergholdt, Hans Martin Asmussen, Mathias Møller samt målmand/målmandstræner Dennis Klinge.

Men alle seks er stadig med, når det gælder tredje og altafgørende kamp i Kolding.

Røvfuld

Også derfor havde de 135 medrejste Kolding-fans en herlig aften, mens de knap 1400 TMT-tilhængere, med Esben Lind i spidsen, ikke havde meget at feste for. De holdt humøret og de taktfaste klapsalver oppe, selv da det så mest håbløst ud. Og på banen fik TMT'erne lidt æresoprejsning. Men festen fusede altså ud, inden den for alvor var begyndt. Spændende eller tæt blev det aldrig.

Allerede ved pausen var de lokale helte bagud med 8-16, og tidligere TMT-formand Robert Okholm kunne nærmest opgivende konstatere:

- Det ender nok med en rigtig røvfuld.

Det gjorde det.

- Har Tønder overhovedet en chance, blev der spurgt i VIP-loungen efter de første 30 minutter.

- Ja, men det bliver nok i kamp tre, ikke i dag, lød svaret fra tidligere TM Tønder-træner Sune Gren.

Han fik ret.

Tredje kamp spilles fredag aften i Kolding.

Spiller TM Tønder som tirsdag i egen hal, er der ingen grund til at tage fadølsanlæggene med.

Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Regeringen gør for lidt ved giftgrunde

Et forbavsende bredt flertal af partierne i Folketinget kunne i december blive enige om ét af de største politiske eksperimenter i nyere tid. Det var, da de indgik aftalen om klimaloven med dens mål om 70 procents reduktion af CO2-udledningen i 2030 i forhold til niveauet i 1990. Prisen er endnu uvis, men den kan blive tårnhøj. Til gengæld er det sikkert, at det ikke vil kunne mærkes på det globale klima, om målet bliver nået eller ej. Dertil er den danske udledning af klimagasser for beskeden. Til sammenligning er det lige så forbavsende, at der i finansloven ikke kunne skaffes flertal for at finde flere penge til oprensning af de ti største giftforureninger i Danmark. Her er den mulige pris kendt. Den bliver på op imod fire milliarder kroner. Og effekten af en oprydning vil være mærkbar for både natur og de mennesker, der bor ved de giftramte områder. Her kunne nogle af de penge, vi som samfund risikerer at skulle brænde af på at nå klimamålet i 2030, gøre gavn. Det er regionernes opgave at stå for oprydningen på giftgrundene, men de har slet ikke penge nok til at løse opgaven. Derfor skal der mange flere penge til fra staten, hvis giften skal væk fra blandt andet Kærgård Plantage, Grindsted og Himmark Strand på Als. De tre steder er alle blandt landets ti største forureninger. Desværre lader miljøminister Lea Wermelin (S) ansvaret forblive hos regionerne. Hun har meddelt dem, at de må komme med en samlet plan, og så må de se, hvad de kan få ud af deres årlige økonomiforhandlinger med staten. Det er meget uambitiøst af en regering, som ellers har meget høje ambitioner på naturens vegne. I stedet er der brug for en bred politisk aftale i Folketinget, som fastlægger et mål for, hvornår de såkaldte generationsforureninger skal være fjernet. Med tilhørende finansiering. Den nuværende situation med dens uvished for de giftramte områders fremtid er helt uacceptabel.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];