Annonce
Tønder

Festen fusede ud i Bankparken

Der var langt melle "snapsene" i Tuborg-svinget i Bankparken, hvor FC Sydvest-tilhængerne måtte vente på den forløsende udligning helt frem til få minutter før tid. Foto: Uwe Iwersen

FC Sydvest lagde for med reception frisk angrebsfodbold, men måtte til sidst være godt tilfreds med at have reddet et point i sæsonpremieren mod VSK Århus.

Fodboldpremiere

TØNDER: Der var lagt op til fest, og det startede da også i den grad festligt, da FC Sydvest tog hul på en ny sæson i 2. division lørdag eftermiddag. En time før kampen blev Bankparkens nye lounge, Sparekassen Bredebro Lounge, indviet. Det skete med lidt godt mad på bordet, og gode dråber i glassene. Således var der lagt op til en festlig sæsonpremiere på grønsværen. Det blev det også - men desværre kun i det første kvarter.

FC Sydvest fulgte de festlige takter i loungen op med frisk angrebsspil fra første fløjt, og havde både Morten Hansen og Kasper Sørensen m. fl. været skarpe og havde kendt deres besøgstid, så kunne det meget vel have stået 3-0 efter godt ti minutter. Det gjorde det ikke, og så gik det, som det så ofte går i fodbold. Hvis man ikke udnytter sit overtag og sine chance, så slår modstanderen til. Det var præcis det der skete i det 14. minut. Et gennembrud og en scoring, og så var den gode stemning forduftet.

Annonce

I tal

Fodbold, 2. division pulje 3: FC Sydvest - VSK Aarhus 1-1 (0-1) Målscorere: 14. minut 0-1 Henning Brodersen, 87. minut 1-1 Anders Thomsen (straffespart). Bankparken Tønder: 231 betalende tilskuere.

Det afgørende øjeblik: Anders Thomsen (nr. 19) bliver lagt ned i det kriminelle felt. Det efterfølgende straffespark sender han selv i netmaskerne. Foto: Uwe Iwersen

Sen udligning

Det gode humør havde også vanskelige vilkår blandt de 231 betalende tilskuere der primært bestå af FC Sydvest-fans. For scoringen gav gæsterne fra Aarhus den sikkerhed og selvtillid, holdet manglede i starten, og derfor var der ingen, der kunne være utilfreds med, at FC Sydvest kun haltede bagud med et mål ved pausen.

Også i anden halvleg havde de lokale helte svært ved at skabe chancer og få spillet til at glide. Holdet har mistet fire profiler siden foråret, og tilmed var en småskadet Marco Hansen heller ikke på holdkortet. Det kunne ses.

Blandt de ny unge spillerede lagde publikum mærke til den teknisk elegante Thwang Thong og Frederik Varming Lundbak. Men de kunne trods lovende anstrengelser ikke sætte afgørende fodspor. Det gjorde så til gengæld Anders Thomsen. I slutfasen tog han sig en dribletur i det kriminelle felt og landede på maven. Måske ikke dansk fodbolds histories største straffespark, men dommer Allan Staal var ikke i tvivl. Anders Thomsen var efterfølgende sikkerheden selv og udlignende. I de dødende minutter havde FC Sydvest overtaget, men en oplagt scoringschance blev det ikke til. Tre point, som Sydvest-træner Carsten Jørgensen gerne ville havde leveret som indflyttergave i den nye lounge, havde måske også været i overkanten.

- 1 -1 er et okay resultat, når vi ser på hele kampen. Men vi burde have været foran med 3-0 efter et kvarter. Vi får ikke rigtig skabt noget i anden halvleg, selv om vi har overskuddet til sidst. Men det var også et godt hold, vi var oppe imod, lød vurderingen at assistenttræner og midtbanemotor Kasper Sørensen, der roste hele holdet for indsatsen.

- Den kan vi i hvert fald ikke brokke os over, sagde han.

FC Sydvest har kun 72 timer til at strække ben efter premierekampen. Tirsdag aften vendte næste kamp, pokalopgøret på udebane mod Marstal.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Annonce