Annonce
Kolding

Festerne er sat på pause: 23-årige Maria står bag Facebookgruppe der yder coronahjælp

Maria Hedemann vil gerne hjælpe mennesker, der helst ikke vil bevæge sig ud på offentlige steder på grund af risikoen for corona-smitte. Hun administrerer også Facebookgruppen Coronahjælp Kolding, hvor man kan søge om eller tilbyde hjælp. Foto: Søren Gylling
Maria Hedemann læser til daglig i Odense. Lige nu er universitetet lukket ned, og hun er meget hjemme. Derfor vil hun gerne hjælpe borgere, der er syge eller ikke tør gå ud, fordi de er bange for at blive smittet med coronavirus.

Kolding: Indtil corona-krisen brød ud, kom 23-årige Maria Hedemann og hendes vennegruppe rigtig meget på diskotek Tordenskiold.

- I hverdagene mødtes vi tit til hygge og brætspil, men det er helt suspenderet. Universitetet i Odense, hvor jeg læser, er lukket ned, og selv om jeg læser derhjemme, så har jeg meget mere tid end normalt. Og i stedet for bare at lade mit liv gå i stå, så vil jeg hellere hjælpe dem, der ikke har det så nemt på grund af coronaudbruddet, fortæller hun.

Det gør hun gennem Facebooksiden "Coronahjælp Kolding".

Gruppen blev oprettet den onsdag, hvor statsministeren meddelte, at en stor del af Danmark skulle lukke ned.

Her kan man søge eller tilbyde hjælp.

- Man behøver ikke være syg eller i karantæne for at bede om hjælp. Måske er man selv i risikogruppen. Det kan også være, at man har et barn med en kronisk sygdom. Gruppen er også for alle, der føler sig usikre og helst ikke vil tage i supermarkedet, på apoteket eller ud på offentlige steder, hvor især vi unge bedre kan tåle at komme, siger Maria Hedemann.

Annonce

Her kan du hjælpe eller få hjælp

Hvis coronakrisen gør, at du ikke har mulighed for at købe mælk og rugbrød i supermarkedet eller hente din medicin på apoteket, så kan du blive medlem af Facebookgruppen Coronahjælp Kolding og her spørge, om der er nogen, der kan hjælpe dig.

På samme side kan du også tilbyde din hjælp.

Gruppen blev oprettet den 12. marts.

Fredag eftermiddag havde gruppen 365 medlemmer.

Forholdsregler

Hun bor i Kolding by.

- Lige nu har jeg bil til rådighed, så det er bare med at komme ud og hjælpe, hvor jeg kan.

Hun fortæller, at mange af hendes venner har meldt sig ind i gruppen, og de vil også gerne hjælpe.

- Vi har haft forskelige tråde i gruppen, hvor vi har skrevet om risikoen for smitte, når man køber ind for andre for eksempel. Det handler om at have fokus på håndhygiejne og holde afstand. Man kan aflevere varerne uden for døren, og så skrive til modtagerne, at tingene er kommet. Der kan afregnes via mobilepay, så vi ikke får direkte, fysisk kontakt.

Maria Hedemann kender ingen corona-smittede.

- Jeg fandt gruppen "Coronahjælp Kolding" på Facebook. Jumana Abdel-Majid havde oprettet den fem timer tidligere, og gruppen havde ti medlemmer. Jumana havde ikke så meget forstand på grupper på Facebook, så vi aftalte, at jeg skulle overtage den administrative del af gruppen. Den kom langsomt fra start, men nu er der kommet væsentligt mere liv i gruppen. De seneste dage er den vokset med 50 medlemmer er dag.

Initiativtager

Det er fagene dansk og historie, som Maria Hedemann læser på Syddansk Universitet.

- Jeg har haft flere stillinger, hvor jeg har haft ansvar for at stå for at administrere sider på Faceboook, så det er jeg vant til. Jeg er også sådan én, der godt kan lide at få ting til at ske. Lige nu arbejder jeg ved siden af mine studier også i forretningen Normal, og der har vi også taget alle vores forholdsregler i den specielle situation, forklarer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce