Annonce
Esbjerg

Festival aflyst: Billetkøbere får få eller ingen penge tilbage

Hede Rytmer skylder stadig både kunstnere og leverandører penge efter festivalen i Randers. For at undgå at ende i samme situation endnu en gang, aflyser arrangøren nu festivalen i Esbjerg. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Svigtende billetsalg og dårlig økonomi i Randers betyder, at arrangørerne bag Hede Rytmer opgiver at afvikle festivalen i Esbjerg. Og det er dårligt nyt for dem, der har købt billet.

Esbjerg: Hede Rytmer Esbjerg har opgivet at gennemføre festivalen, der skulle have fundet sted i Vognsbølparken den 7. og 8. september, skriver Ugeavisen Esbjerg.

Hede Rytmer Esbjerg annoncerede kort før jul, at man ville afholde festivalen sidst på sommeren, men nu har man set sig nødsaget til at aflyse.

Begrundelsen for aflysningen er til dels manglende billetsalg og dårlig økonomi ved Hede Rytmers arrangement i Randers tidligere på sommeren.

Her druknede festivalen i regn om lørdagen, der betød, at omsætningen på festivalpladsen i adskillige timer var tæt på "nul". Derfor arbejder man lige nu i Randers på at betale kreditorer, som de skylder penge.

Det har givet bekymringer forud for Esbjerg-arrangementet, hvor der er solgt omkring 2600 billetter. Flere af leverandørerne i Esbjerg er de samme, som har penge til gode i Randers, og disse kræver forhåndsgarantier for at tage til Esbjerg for at spille eller stille teknisk udstyr op.

- Det har været umuligt at arbejde på en løsning i juli, hvor hele landet holder ferie. Vi var forsvindende tæt på at finde ekstern investering, og havde vi haft en måned mere til at rette op på alt det som fulgte i kølvandet af Randers, havde jeg haft fuld tillid til at det kunne lykkes, siger Oliver Zähringer, der står bag festivalen, til Ugeavisen Esbjerg.

Hede Rytmer i Esbjerg har ikke erklæret sig frivillig konkurs, men kan blive tvunget til det alligevel, hvis firmaer eller private, der mener, at have penge til gode, kræver det. Typisk vil man få udbetalt en procentsats af sit tilgodehavende.

- Vi kunne godt indgive en frivillig konkursbegæring nu, men hvem vil det gavne. Derfor prøver vi at nå frem til en lidt en utraditionel løsning, hvor vi kan udskyde festivalen til næste år samme tid. Dette er trods alt det bedste af to onder, hvor de som har købt en billet får noget for deres penge, siger Oliver Zähringer til Ugeavisen Esbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce