Annonce
Vejen

Festival-arrangør: Park Rock må ikke blive større

Rasmus Seebach leverede et flot sceneshov ved Park Rock 2019 i Skodborg. Hans optræden dér var afslutningen på en større Danmarks-turné. Foto: Mike Hoff
Styregruppen bag Skodborgs festival har ingen planer om at lade festivalen vokse, selv om de 3.200 billetter allerede var udsolgt i maj.

SKODBORG: Årets Park Rock i Skodborg er veloverstået, og styregruppen er tilfreds med arrangementets afvikling.

Den regn, der faldt tungt ved festivalens start lørdag klokken 13, blev ikke ved, og de 3.200 festival-gæster fik store musikalske oplevelser, ikke mindst da Midt om Natten, Jacob Dinesen og Rasmus Seebach gik på scenen.

Sidstnævnte sluttede en stor Danmarks-turné i netop Skodborg, og det betød, at sceneshowet var helt fantastisk, oplyser Jan Thomsen, medlem af styregruppen bag festivalen.

Han oplyser, at en ny indretning af festivalpladsen viste sig at fungere optimalt, og at et udvidet shuttlebus-system blev rost af festival-gæsterne, som glædede sig over, at de efter koncerterne kunne komme hurtigt og sikkert hjem.

Festival-gæsterne kunne ved årets Park Rock betale med kort eller vælge at indbetale penge på en slags "konto", som de kunne hæve fra i samtlige barer.

De kunne ikke bruge kontanter, og ifølge Jan Thomsen var der i starten lidt problemer med at bruge det nye system, men de blev løst undervejs, og det viste sig at være en stor lettelse for de frivillige, at de i barerne ikke skulle modtage kontanter.

Annonce
Det vil være u-charmerende at afvikle Park Rock på et stadion. Den plads, vi bruger nu, egner sig perfekt til en lille festival. Der er store træer, og grunden skråner lidt. Samtidig ligger pladsen midt i byen.

Jan Thomsen, festival-arrangør i Skodborg

Den perfekte plads

Park Rock i Skodborg var udsolgt allerede i maj, og på spørgsmålet, om det ikke kunne være en god en idé at flytte arrangementet, så der på sigt bliver plads til endnu flere gæster, lyder svaret fra Jan Thomsen:

- Det vil være u-charmerende at afvikle Park Rock på et stadion. Den plads, vi bruger nu, egner sig perfekt til en lille festival. Der er store træer, og grunden skråner lidt. Samtidig ligger pladsen midt i byen.

Han tilføjer:

- Årets musikprogram var det hidtil største, men det betyder ikke, at programmet næste år skal være større. Vi er en lille by og vil gerne skabe et overskud til vores idrætsforening. Der skal være økonomi i det, vi laver. Vi er meget ydmyge omkring det.

Han påpeger, at en festival med vokseværk også risikerer at få problemer med at skaffe frivillige nok.

300 frivillige hjalp med at afvikle årets Park Rock i Skodborg.

- Uden deres hjælp kunne det slet ikke lade sig gøre, lyder det fra Jan Thomsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce