Annonce
Tønder

Festival siger ja tak til vaccinepas og har planer klar

Maria Theessink, kunstnerisk leder og pressechef, er positivt indstillet overfor vaccinepas som et adgangskrav til årets Tønder Festival. Arkivfoto: Sarah Nørgaard
Tønder Festival har planer klar, hvis festivalen må skære i tilskuerantallet. Vaccinepas og lyntest afskrækker ikke.
Annonce

Tønder: Olsen-bandens Egon Olsen havde ofte en plan. Tønder Festival har flere i en coronatid, hvor årets udgave af festivalen skal planlægges.

Planlægningen af festivalen adskiller sig væsentligt fra et normalt år - for eksempel har man set på antallet af gæster.

- Vi har jo haft en arbejdsgruppe bestående af en række nøglepersoner i festivalen, hvor vi har prøvet at kigge på, hvis vi må være 4000, hvad så? Hvis vi må være 6000, hvad så, fortæller Maria Theessink, der er festivalens kunstneriske leder og pressechef.

Arbejdsgruppen har også været inde at se på pladsindretning - skal den deles ind i sektioner, og skal der laves særlige regler for indgangene.

- Det er noget, vi har arbejdet på lige siden efteråret, så vi har forskellige scenarier, vi kan rulle ud, hvis det bliver nødvendigt, siger Maria Theessink, der fortæller, at man håber, planerne ikke skal tages i brug.

- Vi har lyst til at levere, som vi plejer, fortæller hun.

Festivalen regner også med, at der skal være ekstra hygiejnetiltag - det kunne være flere toiletter.

Og der er sat økonomi på de forskellige scenarier.

- Vi har regnet på det. Hvor mange boder skal der være, og er der nogle scener, der ikke skal være der? Alt har vi gået igennem. Men det er selvfølgelig scenarier, vi håber, vi ikke får brug for, konstaterer Maria Theessink.

Annonce

Afventende

Lige i øjeblikket afventer Tønder Festival en udmelding fra myndighederne om, hvad man kan regne med i forhold til afholdelsen af festivaller. Festivalen har plottet 1. marts ind i den mentale kalender - senest her ønsker man besked.

- Vi har simpelthen brug for et klart svar om, hvad vi må, og hvad vi ikke må, for at vi kan gå videre, fortæller Maria Theessink, der peger på, at det et kæmpe arbejde at arrangere en festival.


Hvis folk gerne vil på festival, og det er det, der er kravet, så må man da gå ud fra, at de bliver vaccineret. For alles skyld.

Maria Theessink, Tønder Festivals kunstneriske leder


Hvis Tønder Festival ikke har et svar om godt en måned, træder ledelsen sammen.

- Så må vi diskutere det igen indbyrdes, men vi hører på vandrørene, at man burde kunne forvente at få et svar omkring 1. marts, så det er vi fortrøstningsfulde over for, fortæller Maria Theessink.

Hun forventer, at Tønder Festival får lov af afvikle årets festival - blandt andet på grund af placeringen sidst i august.

Annonce

Klar til vaccinepas

Hun vil hilse et tiltag som et vaccinepas velkommen.

- Det, synes vi da, er en vældig god idé. Men jeg tror ikke, at det kan stå alene. Jeg tror, at det skal kombineres med for eksempel lyntest, fortæller hun.

- For at være på den sikreste side af de sikre sider, påpeger hun.

Om et vaccinepas siger hun.

- Hvis folk gerne vil på festival, og det er det, der er kravet, så må man da gå ud fra, at de bliver vaccineret. For alles skyld.

Lidt endnu må hun og resten af festivalen afvente, om der bliver grund til at udbryde: "Skidegodt".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce