Annonce
Haderslev

Festival skal finde et nyt hjem: - Det bliver så svært

Kløften Festivalen skal bruge en ny bygning, der som den nuværende har et højlager. Foto: Michael Mogensen
Byggeriet af et højhus på havnen sender festivalen på boligjagt. Kløften-folkene skal især bruge en bygning med et stort højlager, for festivalen har masser af udstyr.
Annonce

HADERSLEV: De første naboer begynder nu at mærke konsekvenserne af det planlagte højhusbyggeri på havnen. Projektet betyder blandt andet, at Kløften Festivalen skal forlade sin bygning på Gasværksvej, hvor festivalfolkene har holdt til siden 2014.

Og en flytning bliver svær, forudser formanden, Anette Kastbjerg:

- Vi kigger, og Haderslev Kommune kigger også. Vi har møde med kommunaldirektør Peter Karm og borgmester H.P. Geil sidst på måneden, hvor vi blandt andet skal drøfte det, men det er svært, siger hun.


Vi kigger, og Haderslev Kommune kigger også.

Anette Kastbjerg, Kløften Festivalen


For der er ret specifikke krav: Festivalens nye lokaler skal ligge i Haderslev by og råde over minimum 800 kvadratmeter højlager med en port, hvor en lastbil kan komme igennem. Dertil skal der være et fælleslokale med plads til 70-80 mennesker samt kontor- og køkkenfaciliteter.

- Og vi har jo altså et begrænset budget, tilføjer Anette Kastbjerg.

Placeringen i Haderslev by er vigtig af hensyn til, hvor de fleste af de mange hjælpere bor.

Anette Kastbjerg håber, at festivalen kan få glæde af Haderslev Kommunes projekt ”kloge kommunale kvadratmeter”, der blev vedtaget i 2019. Kort fortalt handler det om at afdække, om kommunen kan udnytte sin bygninger mere effektivt.

- Vi har fået løfte om, at vi kan flytte ud op til en festival og rykke ind i nye lokaler efter festivalen, så vi ikke skal pakke det hele ned midt på året, for det har vi ikke ressourcer til, fortæller Kløften-formanden.

Annonce

Foreninger flytter

Byggeriet af et højhus i op til 14 etager har netop været til behandling i udvalget for plan og miljø, og andre naboer berøres også af det mest ambitiøse – og omstridte - byggeri i Haderslev by. Haderslev Kommune har derfor skullet finde en pulje på 250.000 kroner. Det er et rammebeløb, der skal anvendes til genhusning af en forening for bueskytter og nogle kampsportsklubber. Beløbet skal dække flytning, mindre ombygninger, eventuelt indskud samt el og varme.

- Bagefter er der så den ubekendte faktor, der hedder drift. Den afhænger jo af, hvilke andre lokaliteter, de finder, siger formanden for udvalget for kultur og fritid, Kjeld Thrane (K).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Trekantområdet

Kommunen strammer corona-skruen: Krav om mundbind eller visir på plejehjem og bosteder

Annonce